Translate

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η εκπομπή της Μυθικής Αναζήτησης "Νο 2" (16/09/2014)


Επισκεφτήκαμε τον σύγχρονο ναό των Ελλήνων που κατασκευάστηκε μετά από πολλούς αιώνες από τον Αριστοτέλη Κακογεωργίου, στον οποίο μας επιτράπηκε να βιντεοσκοπήσουμε και από το εσωτερικό του (κάτι που δεν έχει ξαναγίνει). Ποια η πραγματική Ομάδα Έψιλον που δεν έχει καμία σχέση με διαστημόπλοια και εξωγήινους; Πως η..
Ομάδα Έψιλον προωθεί τον Ελληνισμό με τους "μαραθώνιους" αγώνες της;
Σε πανελλήνια αποκλειστικότητα πλάνα από τον δεύτερο υπό κατασκευή ναό των Ελλήνων.
Η εκπομπή προβλήθηκε στην Εγνατία Τηλεόραση

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΑΔΡΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;

    Είναι πολύ σοβαρό αλλά και ιδιαίτερα πολύπλοκο το πρόβλημα της περιοχής των αρχαίων Iερών της Θεσσαλονίκης. Κανείς δεν τολμά να αναμειχτεί ενεργά, διότι είναι έργο ζωής και ίσως κανείς δημόσιος λειτουργός του υπουργείου πολιτισμού δεν έχει το ανάλογο όραμα και σθένος, ούτε υπάρχει ένα στοιχειώδες έστω πρόγραμμα.
    Υπάρχει μια πρόταση της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά δεν υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις ούτε έγινε ανάλογος σχεδιασμός από ένα επιτελείο ειδικών.
    Ίσως διότι ..δεν βλέπουν οι αρμόδιοι του πολιτισμού κανένα ιδιαίτερο λόγο και προσωπικό συμφέρον για να ασχοληθούν με το έργο τέχνης έστω και αν πρόκειται για το σημαντικότερο αρχαίο ελληνικό και το μοναδικό υστεροαρχαϊκό μνημείο της πόλης!

    Έτσι ίσως εξηγείται γιατί δεν μας προέκυψε και ανάλογη πολιτική βούληση, ούτε από τους βουλευτές που εκλέγονται στη Θεσσαλονίκη ..!

    Υπάρχουν ωστόσο ικανοί αρχαιολόγοι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες και γλύπτες στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. κτλ επιστήμονες, οι οποίοι νοιάζονται και αγωνιούν μαζί με τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών για το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης του αρχαίου θησαυρού της πόλης.

    Εμπρός λοιπόν εσείς που ζητάτε την ψήφο μας ..η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

    Γιώργος Σπανουδάκης, ανεξάρτητος ερευνητής, γλύπτης κεραμέας. 20.5.2014 μ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

    Η ανθρωπότητα έχει άμεση και επιτακτική ανάγκη ένα δημοκρατικό νόμο για την κατάργηση και ποινικοποίηση της διεθνούς τοκογλυφίας και όχι απλώς την απαλοιφή των χρεών ή σεισάχθεια.

    Η Ελλάδα έχει επίσης επιτακτική ανάγκη την κατάργηση της ληστρικής τοκογλυφίας των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών εις βάρος των υπερχρεωμένων πολιτών με 1,2 -1,8% μηνιαίο επιτόκιο !

    Μπορεί να αναδειχθεί στις μέρες μας η νομοθεσία του μεγάλου Αθηναίου νομοθέτη Σόλωνα;

    Πως μπορεί να επιτευχθεί η επείγουσα και αναγκαία ενοποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, όλων αρχικά των χωρών με κοινό νόμισμα το ευρώ, για να πάψουν να είναι οικονομικά εχθρικές και παράλογα καταστροφικές μεταξύ τους;
    Όποια χώρα μέλος δεν συμφωνεί μπορεί να φύγει …!

    ΔΙΩΞΕ ΤΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ - ΚΑΨΕ ΤΑ ΙΣΩΣ

    Διάδωσε τις προτάσεις ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή