Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

"Η Ελλάδα δεν θα αλλάξει"

  Τις συνέπειες των συνθηκών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, τις γνωρίζουμε όλοι. Ανεργία, σμίκρυνση των εισοδημάτων, κακές παροχές κοινωνικής πρόνοιας και ιατρικής περίθαλψης, χρέη που μεταβιβάζονται και σε ανθρώπους που δεν χρωστούσαν ποτέ, μετανάστευση συμπολιτών μας σε άλλες χώρες και πάντα με την σκέψη πως όλα γίνονται για το καλό της επόμενης γενιάς και πως για όλα φταίνε κάποιοι λίγοι και όχι ότι όλοι έχουν ευθύνες...

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Οι Έλληνες εγέννησαν τις λέξεις μέσα από τα σπλάχνα του Όντος

"Ανάμεσα στις τόσες γνώμες του Πλατωνικού Συμποσίου αναμφίβολα κρατούμε τη γνώμη της Διοτίμας (και του Σωκράτους) ότι έρωτας είναι η συνεκτική συμπαντική ενοποιός δύναμη, αυτή η οποία ενώνει τα πάντα προς την αρχέγονο ενότητα.

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Περιοδικό Νόημα: Ένας τετραμηνιαίος πυρήνας Νόησης και Λόγου


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως το τρίτο τεύχος του περιοδικού ΝΟΗΜΑ (Ιούνιος 2018) μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ρώμη (196 σελίδες και 38 συνεργάτες).

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Μακεδονικό: ποιος από τους δύο αποκτά γεωγραφικό προσδιορισμό;

Πέρασαν οι μήνες των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης μας με την αντιπροσωπεία των γειτόνων, σχετικά με το ανεπίλυτο θέμα του Μακεδονικού. Κλειστές πόρτες, συζητήσεις επί συζητήσεων, επιτελεία "τεχνοκρατών" που έχουν τον ρόλο του "ειδικού" για να φτάσουν σε ένα αποτέλεσμα, μα πάνω από όλα με πιέσεις από τις μεγάλες δυνάμεις και στις δύο πλευρές για να υπάρξει λύση (όχι βέβαια για το συμφέρον των δύο εμπλεκόμενων χωρών, αλλά για συμφέροντα των μεγάλων).

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Νικάμε αδέρφχια!..


"Νικάμε αδέρφχια!..
δώσαμε κάτι τις, μας πήραν και κάτι τις αλλά στο τέλος ήρθε ο θρίαμβος, τους δώσαμε τους χαζόγυφτους να διαλέξουν μεταξύ των Γκόρνα Μακεδόνια, Σεβέρνα Μακεδόνια,Πούτκα Μακεδόνια, Πίτσκο Μακεδόνια, τους κοροϊδέψαμε χα χα και οι μαλάκες διάλεξαν το χειρότερο, βλάκες σας λέω.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Η Πρόνοια των Θεών εκτείνεται παντού

 «Η Πρόνοια των Θεών εκτείνεται παντού, ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι η ικανότητα, για να την δεχτούμε.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Οι συν-δέοντες με τους θεούς δεν επιζητούν την επιβράβευση


Όποιος θέλει να τιμήσει την  Ελληνική κληρονομιά, αυτή της φιλοσοφίας, της επιστήμης,  των πατρώων θεών και θεσμών, θα πρέπει να μπει σε ένα μονοπάτι που απαιτεί όξυνση του νου, δικαιοσύνη και αρετή.