Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Kαταδιώκουν εκείνους που μοχθούν για να προσδιορίσουν την ελευθερία

"Οι ξεπουλημένοι της πολιτικής, οι πραματευτές της απελευθέρωσης των λαών, οι μυστικιστές απελευθερωτές δεν είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την ανθρώπινη αθλιότητα. Δεν πρέπει να τους μεμφόμαστε επειδή φράζουν τον δρόμο για την υλοποίηση των ίδιων των ιδανικών τους και την εξαφάνιση της αθλιότητας την οποία οι ίδιοι προκάλεσαν.
   Δεν πρέπει να τους μεμφόμαστε επειδή πουλάνε «ελευθερία», «ψωμί», «δημοκρατία», «ειρήνη», «λαϊκή θέληση» και όλα τα άλλα συνθήματα του ρεπερτορίου τους. Αντιθέτως πρέπει να τους καταλογίσουμε ότι καταδιώκουν όλους εκείνους που μοχθούν για να προσδιορίσουν την ελευθερία, για να εντοπίσουν τα εμπόδια που φράζουν τον δρόμο προς την αυτοκυβέρνηση και την ειρήνη.
   Δεν πρέπει να τους μεμφόμαστε επειδή υπόσχονται γη στους αγρότες που λιμοκτονούν. Όμως πρέπει να τους τιμωρήσουμε διότι εμποδίζουν τους ίδιους αυτούς αγρότες να καλλιεργούν τα χωράφια τους ελεύθερα και αποδοτικά, καθιστώντας έτσι στο μέλλον αδύνατες μαζικές σφαγές, όπως εκείνες που έγιναν το 1932 κατά την διαδικασία της [σοβιετικής] εξαναγκαστικής κολλεκτιβοποίησης. 
   Δεν πρέπει να τους κατηγορούμε ότι συντηρούν στους ανθρώπους την φρούδα ελπίδα ενός επίγειου παραδείσου, πρέπει όμως να τους μεμφόμαστε για το ότι αναθεματίζουν και εμποδίζουν κάθε βήμα προς την κατεύθυνση μιας αποτελεσματικής βελτίωσης της ανθρώπινης κατάστασης. 
   Δεν πρέπει να τους μεμφόμαστε επειδή έχουν ιδανικά, αλλά πρέπει να τους μεμφόμαστε επειδή έχουν αφαιρέσει από αυτά τα ιδανικά κάθε περιεχόμενο, επειδή έχουν μετατρέψει τα ευγενή ιδεώδη της ανθρωπότητας σε κάτι απατηλό, επειδή εξοντώνουν όλους όσοι ζουν σύμφωνα με ένα ιδανικό ή έστω τείνουν να έρθουν πιο κοντά στο ιδανικό. Με άλλα λόγια, πρέπει να τους μεμφόμαστε επειδή είναι παλιάνθρωποι εκ χαρακτήρος. 
   Δεν πρέπει να τους μεμφόμαστε επειδή έχουν θεωρίες, αλλά επειδή θεωρούν τους εαυτούς τους «μοναδικούς απελευθερωτές» ή «μοναδικούς κατόχους» της ιερής αλήθειας
Επιπλέον, οφείλουμε να τους επικρίνουμε επειδή εξοντώνουν εκατομμύρια ανθρώπους που δεν πιστεύουν στην δήθεν αλήθεια τους, ή επειδή θεωρούν ότι αυτοί οι απελευθερωτές δεν είναι διόλου απελευθερωτές. 
   Δεν πρέπει να τους μεμφόμαστε για το ότι μιλούν υπέρ της απελευθέρωσης εκείνων που βρίσκονται στις κατώτερες κοινωνικές βαθμίδες, αλλά για το ότι κάνουν το αντίθετο απ’ ό,τι λένε και επειδή στερούν από τους φτωχούς κάθε ευκαιρία για να ορθοποδήσουν, αφού το να τους δώσουν μια τέτοια ευκαιρία καθόλου δεν θα ταίριαζε με την φρικτή θεωρία τους".

ΒΙΧΕΛΜ ΡΑΪΧ -Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου