Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Όταν οδηγήσουμε στη σιωπή όλες τις σωματικές μας αισθήσεις.

Ο καθένας σύμφωνα με τα μέτρα της καταλληλότητας του υποδέχεται τη γνώση των θεών και την ενέργεια τους η οποία φθάνει μέχρις αυτούς.

Όλα αυτά τα δημιούργησαν οι Θεοί, τα διατάσσει ο Νους, τα κινεί η Ψυχή.

"Αυτός ο ίδιος ο Κόσμος πρέπει κατ’ ανάγκη να είναι άφθαρτος και αγέννητος. Άφθαρτος επειδή, αν τυχόν καταστραφεί, πρέπει ή καλύτερος, ή χειρότερος, ή ο ίδιος με αυτόν, ή χάος να δημιουργηθεί.

«Θα ζητήσουν πληρωμή τον Ίδιο σου τον εαυτό»

«Κανένας δεν μπορεί να χτίσει για λογαριασμό σου το γεφύρι, απ ' όπου χρωστάς να πέρασης το ρεύμα της Ζωής - κανένας εκτός από σένα τον ίδιον.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Η Αφροδίτη, ο Εωσφόρος, το Φως και ο Έρωτας είναι η Ένωση του Παντός

Αφροδίτη, η αναδυόμενη εκ του αφρού της θαλάσσης (του ετοίμου σύμπαντος κόσμου) η έτοιμη γυνή και φύση, η απόλυτος στιγμή, αυτή που δεν γεννάται αλλά ήδη Είναι, ονομάσθηκε όχι μόνον θεά του Έρωτος αλλά Εωσφόρος (διότι είναι το λαμπερότερο μετά τη Σελήνη αντικείμενο στον Ουρανό του Είναι).

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Τιμωρούνται να ζήσουν παρόμοια ζωή με αυτή που διάλεξαν

Αυτόν λοιπόν που λέμε ότι α δ ι κ ε ί και ανοσιουργεί, καλύτερα να μην τον αφήσουμε να μεγαλώσει με την πανουργία του, διότι οι άνθρωποι αυτοί χαίρονται με την κατηγορία και νομίζουν ότι ακούν πως δεν είναι ανόητοι ή αλλιώς ά χ θ η της γης, αλλά άνδρες που πρέπει να ζουν μέσα στην πόλη ασφαλισμένοι.

«Ευχαριστώ την καλή μου μοίρα γιατί πέρασα τη ζωή μου απαλλαγμένος από ρυπαρότητα»

"Ξέρω ότι είσαι πλάσμα σοβαρό, αξιόπιστο και εργατικό, σαν το μυρμήγκι ή τη μέλισσα. Το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να ξεσκεπάσω τον ανθρωπάκο μέσα σου, που σου καταστρέφει τη ζωή για χιλιάδες χρόνια.