Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Ο πόλεμος είναι ηλεκτρονικός και οι αντίπαλοι οι χωρισμένοι λαοί εντός των πόλεων

Περί των ενεργειακών αυξήσεων.
Αποδίδεται στον Ευριπίδη το περίφημον απόφθεγμα : "όλβιος όστις της ιστορίης έσχε μάθησιν" (ευτυχής όποιος γνωρίζει ιστορία). Την κατά Θουκυδίδειο όμως τρόπο ιστορία, η οποία μέσα από νόμους και αίτια και συνέπειες, διδάσκει και καταδεικνύει τι συνέβη τι συμβαίνει και τι θα συμβεί.Ίσως το μέγιστο χαρακτηριστικό της ανθρωπίνης ιστορίας είναι η ελεγξιμότητα των μαζών. Μέσα από τους κατακλυσμούς προέκυψαν συγκεκριμένοι άνθρωποι οι οποίοι δέχθηκαν τον έλεγχο του μυαλού τους μέσα από τη φιλοσοφία, της ψυχής τους μέσα από τη θρησκεία, της ζωής τους μέσα από την πολιτική. Όλα παρουσιάζονται στην ανθρώπινη ιστορία σαν ένα καλομελετημένο σχέδιο, χωρίς το Μέγα Αλέξανδρο δεν θα είχε υπάρξει η pax romana, χωρίς το Βυζάντιο οι Οθωμανοί και η δύση. 
Η Αμερική συγκέντρωσε όλη τη δυναμική της δύσης και το 1929 κατάφερε και μάζεψε η κυβέρνησή της όλον τον πλούτο τον οποίο μετέπειτα ο Ρούσβελτ έδωσε στον κόσμο υπό τη μορφή ενίσχυσης. 
Η σοβιετική ένωση μετεβίβασε στο κόμμα όλον τον τσαρικό πλούτο και τον ιδρώτα του λαού ο οποίος ήταν ευτυχής που είχε δουλειά ένα κρεββάτι και λίγα ρούβλια για βότκα. Όλα ελεγξιμότητα. 
Εάν η Πόλις είχε άπαρτα τείχη ορατά, σήμερα οι πόλεις έχουν άπαρτα τείχη αόρατα, ο πόλεμος είναι ηλεκτρονικός και οι αντίπαλοι οι χωρισμένοι λαοί εντός των πόλεων, πλέον πορθητής είναι αυτός ο οποίος ηλεκτρονικά θα καταλάβει το μισό λαό εντός της πόλεως. 
Το δημόσιο έκανε καλά τη δουλειά του, το 1/3 των Ελλήνων ταυτίσθηκε εργασιακά μαζί του, ο εύκολος πλουτισμός της δεκαετίας του 1980 και '90ς έδωσε την αίσθηση του παραδείσου αν και ο όφις και τα μήλα παραμόνευαν. 
Πλέον ο σκοπός είναι η τελική ελεγξιμότητα και σε σχέση με την ελεγξιμότητα της φύσης και της παραγωγής πλήρων ελεγχομένων ενεργειακά και εργασιακά πόλεων και ανθρώπων. Μετά τον εγκλεισμό λόγω κορωνοϊού οι άνθρωποι μετέβησαν σε ένα πρωτόγνωρο τρόπο ζωής, τα διαμερίσματα είναι τα άπαρτα φρούρια. 
Πλέον πρέπει οι λαοί να ελεγχθούν κατά ένα στάδιο τελικό, εργασιακά τα επιδόματα κρύβουν την αντιπαραγωγικότητα, η ακρίβεια στην ενέργεια θα ελέγξει κατά τρόπο τελικό την τσέπη άρα την ύπαρξη των αστών εξαρτωμένων πλήρως από την κυβέρνηση ανθρώπων. 
Οσονούπω η ακρίβεια των ενεργειακών πόρων σηματοδοτεί το τελικό στάδιο πλήρους οικονομικής άρα και πνευματικής εξάρτησης των ανθρώπων από τους κατέχοντας τον πλούτο οι οποίοι ευρίσκουν λεφτά σε μία χώρα η οποία δεν παράγει. πλέον οι άνθρωποι χωρίς να δουλεύουν και να παράγουν θα ζουν με τα επιδόματα προσφέροντας την ελευθερία τους και δεν θα καταλάβουν την πλήρη ηλεκτρονική ελεγξιμότητα που έρχεται οσονούπω. 
Έρχεται ένας αντεστραμμένος υλικός παράδεισος όπου ο υλικός θεός θα προσφέρει στους υλικούς Αδάμ και Εύα τα πάντα με αντίτιμο την μη βρώση εκ του δένδρου της οντολογικής ελευθερίας. 
Το να κοιτάει ο παππούς και η γιαγιά, ο νέος και η νέα την τηλεόραση και να περιμένει επιδόματα θέρμανσης όταν επιστήμονες και μεγάλοι άνθρωποι μεγάλωσαν με το τζάκι και τη φτώχεια αλλά με την ελευθερία σκέψης και πράξης, αυτό αποτελεί (όπως θα έλεγε και ο Ευριπίδης) ολβιότητα εκ της ιστορικής γνώσεως η οποία όμως θα πρέπει να αφυπνίσει.

Βασίλης Μακρυπούλιας Δρ.Φιλοσοφίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου