Σάββατο 20 Μαΐου 2023

ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΗΣΕΙΣ ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ


Τα τελευταία δυομισι χρόνια, από τον Οκτώβριο του 2021,δημιούργησα τις παρακάτω φωτογραφίες με ρήσεις, λόγους και παραγγέλματα Ελλήνων. Δεν είμαι επαγγελματίας τεχνίτρια, ούτε γνώστρια προγραμμάτων γραφιστικής, όλες έγιναν με ένα απλό και φθηνό κινητό και μεράκι. 
Τις έχω αναρτήσει ως επί το πλείστον στον λογαριασμό μου στο φβ αλλά και σε άρθρα της Μυθικής Αναζήτησης. Αγαπήθηκαν και έχουν διαδοθεί και κοινοποιηθεί από πολύ κόσμο. Δεν έβαλα ποτέ την υπογραφή μου, ήθελα απλά να διαδώσω την ελληνική κληρονομιά.
Ωστόσο μέσα στην εφαρμογή τικ τοκ ( εγώ δεν έχω) υπάρχει ένα υπανθρωπιδιο, από αυτούς τους γνωστούς Ελληναραδες του πληκτρολογίου, που ενώ φίλη μου του έστειλε μήνυμα πως είναι δικά μου τα αφισσακια, αυτός ως γνήσια γυναικούλα ανταπάντησε πως μάλλον η Γιώβη τα παίρνει από αυτόν. Ο λογαριασμός λέγεται Wolf 72.
Δεν ζήτησα τίποτα, για αυτό δεν έβαλα ποτέ σε αυτές τις φωτογραφίες το όνομα μου, μακάρι να είχα την σοφία να πω εγώ αυτές τις ρήσεις, αλλά για την δικαιοσύνη των θεών και των ανθρώπων πως μπορεί κάποιος να διαδίδει πως είναι ο κόπος μου, δικός του;
Τέλος πάντων.
Εδώ συγκέντρωσα όλες όσες κράτησα στο αρχείο μου, περίπου 200. 
Ορίστε! Για εσάς!

Γιώβη Βασιλική



















 






































































































































































































Για το τέλος σε αυτούς τους αισχρούς καιρούς, κρατάω σαν φυλαχτό τα λόγια του Καβάφη. Μην φοβάστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου