Translate

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Πρόσβαση σε 2,5 εκατ. αρχεία, από την Εθνική Βιβλιοθήκη Γαλλίας

 
«Θησαυρό» με 14 εκατομμύρια βιβλία, δοκίμια, χειρόγραφα, φωτογραφίες, χάρτες αλλά και νομίσματα, μετάλλια καθώς και οπτικοακουστικό υλικό, έχει δημιουργήσει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας. Τα αρχεία αφορούν τον χώρο των τεχνών, του πολιτισμού αλλά και της επιστήμης.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας, κάθε χρόνο προστίθενται περίπου 150.000 αρχεία. Σήμερα, είναι διαθέσιμα στο κοινό 2,5 εκατ. αρχεία σε ψηφιακή μορφή μέσω της υπηρεσίας Gallica...


Για να πάρει κανείς μία γεύση από τον ψηφιακό «θησαυρό» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας μπορεί να επισκεφθεί τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: http://gallica.bnf.fr/. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στα γαλλικά, τα αγγλικά, τα πορτογαλικά και τα γερμανικά.

Εξάλλου, προσφέρονται εικονικές εκθέσεις (virtual exhibitions). Σχετική ενημέρωση παρέχεται στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: http://expositions.bnf.fr/usindex.htm.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν μέσω της ειδικής υπηρεσίας SINBAD να καταθέσουν ερωτήσεις για κάποιο βιβλίο ή άλλο ψηφιακό αρχείο, ενώ παράλληλα μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με βιογραφικά στοιχεία, ιστορικά ντοκουμέντα και ημερομηνίες. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 


Τέλος, όσοι χρήστες επιθυμούν αντίτυπο από το αρχείο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας μπορούν να απευθυνθούν ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο: 



Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου