Ο Μέγας Θουκυδίδης εις τον Επιτάφιον έδωσε την καλλιτέρα συμβουλή την οποία εμείς τα φερόμενα ώς παιδιά του ελανθάνομεν: Δεν ενίκησαν το γεγονός του φόβου αλλά επί ξυρού ακμής την ιδέα του φόβου. Εμείς προσπαθώντας να νικήσουμε τα γεγονότα (κάποια στιγμή οι αρρώστιες νικώνται) έχουμε κατανικηθεί από τις πλέον σύγχρονες ιδέες που προκαλούν κάθε σύγχρονο φόβο, και δεν σκεφτόμαστε ότι το κουτί της κάθε αρρώστιας νικάται από τον εσώτερο ανώτερο εαυτό μας διότι διαφορετικά η αρρώστια φεύγει αλλά μένει ως ανήκεστη αρρώστια στο μυαλό μας, όταν ο κορωναίός φύγει από το σώμα μας θα έχει μείνει για πάντα στο μυαλό μας, και πλέον θα είμαστε τα πλέον ευάλωτα θύματα κάθε εξουσίας και κάθε αρρώστιας που θα έρχεται.
Διότι ο άνθρωπος είναι το μοναδικό θείον είδος το οποίο μπορεί να νικήσει όχι απλά την αρρώστεια αλλά την ιδέα της αρρώστειας.
Το παράδειγμα του Ηρακλέους δεν μας λέει και πολλά, το να νικάς το λέοντα σημαίνει ότι νικάς άπαξ κάθε φόβο. Στο μυαλό, διότι τώρα η ιατρική θα νικήσει και εμείς αυθορεί και παραχρήμα γιγνώμεθα δούλοι της πλέον αντιοντολογικής επιστήμης η οποία έχει επικρατήσει. Διότι επίσης έχουμε αφορίσει τον άπειρο Άνθρωπο και έχουμε αποδεχθεί τον διά της επιστήμης επιβαλλόμενον ανθρωπάκο.
Κατά τους Έλληνας η Υγεία εστί αδελφή της Ηπιόνης αδελφής της Αθηνάς, διότι η Υγεία είναι υπέρ πάντων πνευματικό μέγεθος, οντολογικός τρόπος σκέψης και ισορροπίας του ανθρώπου με το σύμπαν, και όχι ιατρική και μόνον υπόθεσις.
Λησμονημένα πράγματα, τα οποία διά του θανάτου θα τα θυμηθούμε. Οι πεθαμένοι μας νεκροί έχοντας γνωρίσει και θυμηθεί από τον ουρανό γελούν μαζί μας, ποιός θα γλιτώσει το μεγάλο γκρεμό αυτό το σύντομο πέρασμα στο Εκεί.
Εξάλλου και η λέξις υγέεα (υγεία) σημαίνει μετά το ιερό γράμμα Υ (την επαφή του ανθρώπου με το διπολικό ΌΛον) τη δύναμη εις την Γαίαν ο άνθρωπος να σκορπίσει την άπειρον δύναμίν του, τοιουτοτρόπως ορίζωμεν την Υγείαν. Τη δύναμίν μας.
Σε μία εποχή όπου έχουμε απολέσει κάθε επαφή με την ζείδωρον Φύσιν κλαίγομεν για το σώμα μας, δυστυχώς εδώ και αιώνες πνευματικά νοσούμε και αν θέλουμε να θεραπευθούμε ας αφεθούμε ελεύθεροι στο Εϊναι.
Ας πούμε και κάτι τελευταίο, ως υγεία πλέον ορίζεται σε αυτό τον μικρόκοσμο η σωματική δυνατότητα απο το σούπερ μάρκετ να πηγαίνω στον υπολογιστή από εκεί στην εκκλησία και μετά στο γήπεδο.
Εντάξει, αυτή η υγεία τώρα κινδυνεύει".
Βασίλειος Μακρυπούλιας,δρ.Φιλοσοφίας
Βασίλειος Μακρυπούλιας,δρ.Φιλοσοφίας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου