Translate

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

ΕΝΑΣ ΓΑΜΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ



Την Κυριακή 30 Μάϊου τελέστηκε ο γάμος μας σύμφωνα με την ελληνική πατρώα θρησκεία. Στο δάσος Κουρί στην Θεσσαλονίκη, σε ένα υπέροχο άλσος μέσα στην φύση, μαζί με την αγάπη των δικών μας ανθρώπων, των φίλων και την αρωγή των θεών, δώσαμε όρκους ιερούς για έναν κοινό βίο, όπου οι αρετές και η συνεχής σύνδεση με την κληρονομιά από τους προγόνους μας, θα αποτελεί το πρώτιστο χρέος μας. 

Τελεστές του γάμου μας ήταν οι ιερείς και ιέρειες του ΙΕΡΟΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΟΦΙΩΝΑ με την παρουσία εκπροσώπων της Θρησκευτικής Κοινότητας του ευκτηρίου οίκου της ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ και την φιλοσοφική ομάδα ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ.
H Θρησκευτική Κοινότητα ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ έχει εκ της αποφάσεως εκτός των άλλων το δικαίωμα να τελεί γάμους σύμφωνα με τον προσήκοντα σεβασμό των πατρώων ηθών και τον αρμόζοντα τελεστικό τρόπο όπως αυτός μας έχει παραδοθεί μέσω των κειμένων, αλλά και όπως έχει διασταυρωθεί από την έρευνα-μελέτη των υφιστάμενων πηγών για την βέλτιστη δυνατή προσέγγιση της πνευματικής υπόστασης του γάμου, ο οποίος αποτελεί την αρχή του οικογενειακού πυρήνα και κατ` επέκταση την συγκρότηση της κοινωνίας και του πολιτισμού.
Με απόφαση του ΥΠΕΘ/Διεύθυνση Θρησκευτικής Διοίκησης (αρ. πρωτ. 10758ΘΙ/3-7-2019 ΑΔΑ: Ω38Θ4653ΠΣ-ΞΣΘ), χορηγήθηκε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ευκτήριου οίκου προορισμένου να λειτουργεί λατρευτικά, στην θρησκευτική κοινότητα με την επωνυμία ‘’ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ’’, αφού προηγήθηκε η πλήρωση των εξής προϋποθέσεων: 
α) επρόκειτο για γνωστή θρησκεία μη σχετιζόμενη με αποκρυφιστικές δοξασίες β) δεν ασκεί προσηλυτισμό και γ) είναι σύμφωνη με την δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη.

Νομική Διαδικάσία Γαμικού Τελέσματος 

1. Το ζεύγος λαμβάνει τις σχετικές βεβαιώσεις ούτως ώστε να τις καταθέσουν στο ληξιαρχείο που ανήκουν και να πραγματοποιήσουν την λεγόμενη Μεταβολή Θρησκεύματος.

2. Ο Υπεύθυνος Θρησκευτικός Λειτουργός συμπληρώνει το σχετικό έγγραφο του Ληξιαρχείου ‘’Δήλωση Τελέσεως Θρησκευτικού Γάμου’’ με τα απαιτούμενα στοιχεία και το υπογράφει αυτός αλλά και το ζεύγος.

Υ.Σ. 1 Ο Γάμος δεν απαιτεί κανενός είδους χρηματικής ανταμοιβής αφού η τέλεση του είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Υ.Σ. 2. Η κατάθεση της η Ληξιαρχικής δηλώσεως του γάμου θα γίνεται στο Ληξιαρχείο της Αθήνας από το ζεύγος όπου είναι και η έδρα του Ευκτηρίου Οίκου εντός του χρονικού ορίου των 40 ημερών από την τέλεση του Γάμου όπως ο νόμος το καθορίζει.

Ακολουθούν στιγμές από το Γαμικό Τέλεσμα, όπου έδεσε η αγάπη, κι έγινε ένα ο Ουρανός με την Γη...
Ευτυχείτε!


















































Με εκτίμηση Γιώβη Βασιλική και Μύρωνας Μίγγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου