Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Το ρητό της ημέρας (30/05/2015)


"Πρώτο κατόρθωμα είναι να ευτυχήσεις. Δεύτερο να έχεις φήμη καλή. Και όποιος πετύχει να κερδίσει και τα δύο, έχει δεχθεί το πιο τρανό στεφάνι".
Πίνδαρος (522 - 438 πχ, λυρικός ποιητής)

1 σχόλιο:


  1. FW: H OIKONOMIKH ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ. Η ωμή εγκληματική πραγματικότητα βρίσκεται πίσω από τα παρασκήνια των τοκογλύφων.

    Είναι επείγουσα και αναγκαία η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, όλων των χωρών με κοινό νόμισμα το ευρώ σε μια ισχυρή οικονομία για να πάψουν να είναι οικονομικά εχθρικές και παράλογα καταστροφικές μεταξύ τους; Όποια χώρα μέλος της ευρωζώνης δεν συμφωνεί μπορεί να φύγει ..! Να εκδιωχθεί και η Γερμανία αν εξακολουθήσει τις αντιδημοκρατικές πρακτικές αισχρής χρεωκρατίας.

    Η Ελληνική οικονομία έχει ανάγκη και την κατάργηση της ληστρικής τοκογλυφίας των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών εις βάρος των φορολογουμένων πολιτών. Επιβάλλεται η αναδρομική διαγραφή των χρεών που συσσωρεύτηκαν με μηνιαίο επιτόκιο 1,2 -1,8% στους πολίτες με μικρές περιουσίες και χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα. Ν' αναδείξουμε στις μέρες μας και στην πράξη τη νομοθεσία του μεγάλου Αθηναίου νομοθέτη Σόλωνα.!

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και ευρύτερα όλη η ανθρωπότητα έχει άμεση και επιτακτική ανάγκη ένα δημοκρατικό νόμο για την κατάργηση και ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ. Όχι απλώς την απαλοιφή χρεών ή σεισάχθεια διότι το διεθνές πλαστό κεφάλαιο στα χέρια των τοκογλύφων είναι σχεδόν εννέα φορές μεγαλύτερο του πραγματικού.

    _______________________

    Πρώτα στοιχεία της έρευνας από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου.
    ΤΟ 70,3% ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΚΟΥΣ. Αυτό από μόνο του αποτελεί τον ορισμό του απεχθούς και επονείδιστου χρέους. Μέχρι το 1994 το δημόσιο χρέος είχε αποπληρωθεί ήδη 6,3 φορές πάνω από το αρχικό.
    Όταν το 1994 το χρέος ήταν 90 δισ. ευρώ, ο Ελληνικός λαός είχε πληρώσει γι' αυτό 575 δισ., δηλαδή 6,3 φορές πάνω από το αρχικό κεφάλαιο.

    Όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο, το χρέος ήταν 300 δισ. και τα 211 δισ. αφορούσαν τόκους. Θα γίνει έλεγχος για το μαγείρεμα του ελλείμματος, από την ΕΛΣΤΑΤ, του έτους 2009 που ξαφνικά ανέβηκε στο 15,4 αλλά και του χρέους που από το 115% του ΑΕΠ το ανέβασαν στο 126,8%.
    ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΦΝΙΚΕΣ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. Γιατί και κάτω από ποιες συνθήκες έγιναν οι εκχωρήσεις αυτές;

    Οι νεκροί από τη στημένη οικονομική και θεσμική κρίση στη χώρα μας έφτασαν τις 8.000.

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ "ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ "
    Να ακυρωθεί ως άκυρος και παράνομος ο δανεισμός με μαύρο χρήμα και η εκχώρηση χρεών από τις «αδέσποτες» τράπεζες σε άθλιες και δωσίλογες κυβερνήσεις χωρών. Γ. Σ..2015 μ.Χ.
    https://www.facebook.com/video.php?v=797653893604247&pnref=story

    ΑπάντησηΔιαγραφή