Translate

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Στο φως 6 αγάλματα από ναό της Αρτέμιδος στην Μαγνησία της Τουρκίας


Έξι αγάλματα που χρονολογούνται 2.000 χρόνων ανακάλυψαν το Σάββατο στα ερείπια της αρχαίας Ελληνικής πόλης Μαγνησίας στη Τουρκία αρχαιολόγοι.
Ο καθηγητής Orhan Bingöl, ο οποίος επιβλέπει τις ανασκαφές στην περιοχή από το 1984, δήλωσε ότι τα αγάλματα,... τέσσερα γυναικεία και ένα ανδρικό, ανακαλύφθηκαν στα ερείπια ναού της Αρτέμιδος, προσθέτοντας ότι το άλλο ένα από τα αγάλματα δεν προσδιόρισαν ακόμη το φύλο του.
Ο Bingöl είπε ότι όλα τα αγάλματα βρέθηκαν στην ίδια περιοχή και ήταν σε καλή κατάσταση συντήρησης, τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο.
«Τα δυο διατηρήθηκαν μαζί με το κεφάλι. Ο λόγος που δεν διατηρήθηκε το κεφάλι σε δυο είναι ότι κάθονταν σε βάθρο, ήταν ευρήματα, εφαρμογές, ξεχωριστά από τα αγάλματα. Δεν τα βρήκαμε ακόμα. Έτσι λοιπόν φέτος, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα πολύ διάστημα για να λήξουν οι ανασκαφές, βρήκαμε ευρήματα που μας έκαναν πολύ ευτυχισμένους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των ανασκαφών στην αρχαία Μαγνησία.
"Γνωρίζουμε ότι, μαζί με αυτά που εκτίθενται στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και το Αϊδίν, έχουν ανακαλυφθεί περίπου 50 αγάλματα από τα ερείπια της Μαγνησίας. Αυτή η ανακάλυψη δεν θα είναι το τέλος της και δείχνει σαφώς ότι μπορούμε να βρούμε περισσότερα αγάλματα στον συγκεκριμένο τομέα , Δήλωσε ο Bingöl.
Οι πρώτες ανασκαφές στη Μαγνησία πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1891 και 1893 από μια Γερμανική αρχαιολογική ομάδα με επικεφαλής τον Carl Humann. Το έργο διήρκεσε 21 μήνες και αποκάλυψε εν μέρει το θέατρο, τον ναό της Άρτεμης, την αγορά, το ναό του Δία και το πρυτανείο. Οι ανασκαφές συνεχίστηκαν στην περιοχή, μετά από ένα διάστημα περίπου 100 ετών, το 1984, από τον Bingöl.

Πηγή: Dailysabah

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου