Translate

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Θεωρίες συνωμοσίας για την κοινωνική δικτύωση.

"Είναι τρομερά διασκεδαστικό το πώς όταν μια θεωρία συνωμοσίας καταρρέει πως έρχεται η επόμενη να την αντικαταστήσει με τόση ευκολία. Έτσι μετά τους ψεκασμούς έρχεται η συνωμοσία της παρακολούθησης και των πειραμάτων μέσω κοινωνικής δικτύωσης. 
Οι βαρύγδουποι τίτλοι έρχονται να ταράξουν την γαλήνια ζωή μας κάθε φορά που χτυπάς την επιλογή σου στη μηχανή αναζήτησης. 
Το χειρότερο που έχω συναντήσει είναι φίλους μου να φοβούνται να πατήσουν «μου αρέσει» μήπως και τους δουν και τους χαρακτηρίσουν...
Θα μου πείτε βέβαια καλά να πάθω όταν στον λογαριασμό μου περιλαμβάνω και ζωντόβολα, αλλά όλοι θέλουμε ένα μπούγιο για να μην τρομάξει αυτός που μας ενδιαφέρει από την μικρή ποσότητα ατόμων που συγχνοτιζόμαστε.
Άλλωστε ο κάθε παράδεισος έχει ένα φίδι για να διώχνει τους ανάξιους.
Αλλά ας το δούμε από την αρχή. 

Οι σελίδες αυτές είναι δωρεάν. Δηλαδή μπαίνετε κάπου και χωρίς να πληρώσετε βάζετε τ’ απωθημένα σας, την δουλειά σας ή την χαζομάρα σας.  
Φυσικά ότι κοινοποιείς δεν σου ανήκει γι αυτό και φροντίζεις να μην βάζεις την φάτσα σου σε 1000 φωτογραφίες γιατί μου δίνεις την δυνατότητα να την πάρω και να κάνω ένα κόμικ που θα βγάζω χρήματα για μια ζωή. 
Επίσης τα βίτσια σου που σε τελική ανάλυση απασχολούν μόνο τους όμοιους σου. 
Όπως δεν πετάς τα βρακιά σου σε μια καφετερία το ίδιο κάνεις και σε μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.  
Και τώρα ας έρθουμε στα βούρλα που φοβούνται
Ναι είναι αλήθεια πως η κοινωνική δικτύωση παρακολουθείται. Αλλά και το τηλέφωνο που το πέταξες βλήμα, επίσης παρακολουθείται. 
Με ποιο τρόπο; 
Από το 1992 οι επικοινωνίες στον εξελιγμένο κόσμο είναι ενοποιημένες και γι αυτό δεν κάνει 20 χρόνια για να σου περάσουν τηλέφωνο. Έτσι λουλούδι μου τα πάντα καταγράφονται και σε περίπτωση έκνομης πράξης άρουν το απόρρητο και σε χώνουν μέσα. 
Το να βρίζεις λοιπόν μια κυβέρνηση, και τους στόκους που την στηρίζουν, μάντεψε τι δεν είναι. 
Η σύλληψη μάλιστα των «ΟΥΓΚ» που έστειλες στο κοινοβούλιο αποδεικνύει ότι το σύστημα φοβάται πιο πολύ τους παρακρατικούς από τους αντικαθεστωτικούς και αυτό γιατί όποιος έχει το θάρρος της γνώμης του αν μη τι άλλο έχει ηθική.  
Το προτέρημα μάλιστα είναι ότι μπορείς να παρακολουθείς κι εσύ. 
Έτσι βρήκα ποιοι παλιοί συμμαθητές μου έχουν σχέση με «ύποπτες σελίδες» (μιας και ο σαχλός έφηβος γίνεται ανώμαλος μεσήλικας) και τους ξεφορτώθηκα μια ώρα αρχύτερα. Αρά αν στην κοινωνική δικτύωση είσαι κότα λειράτη και πλουμιστή, άστο και στην ζωή το ίδιο είναι κάτσε σε μια γωνιά και περίμενε να πεθάνεις. 
Επίσης καλό είναι να πεθάνεις πριν κάνεις παιδιά για να μην μεταδοθεί το γονίδιο του περδολουτήρα.
Αν σε καλύπτει το να ζεις με διάφορους φόβους για μένα δεν υπάρχει πρόβλημα. 

Κοινοποιώ ό,τι φτιάχνω και πιστεύω ότι δεν αξίζει για μένα ν’ ασχοληθώ παραπάνω. 
Επίσης κάποιες ιδέες άλλων που λόγω χαζομάρας τις κατοχύρωσαν με αποτέλεσμα να τους ξεχάσει και η μάνα τους, άρα χάρη τους κάνω. 
Ουσιαστικά στην κοινωνική δικτύωση δοκιμάζουμε και πειραματιζόμαστε όλοι ανάλογα το που φτάνει το μυαλό μας
Αν τώρα αυτό στο μέλλον γίνει έγκλημα τι να πω ας μου επιβάλουν την εσχάτη των ποινών. 
Εσύ μείνε ο γνωστός ανθρωπάκος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου