Translate

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

"Τι φωνάζουμε, φουσκώνουμε και χτυπάμε το κούτελο στο μάρμαρο ότι είμαστε Έλληνες;"

"Ότι οι Νεοέλληνες είμαστε Ελληνοεβραίοι σημαίνει το εξής: 
Ενώ λέμε και φωνάζουμε και κηρύχνουμε ότι είμαστε Έλληνες, στην ουσία κινιόμαστε και υπάρχουμε και μιλάμε σα να είμαστε Εβραίοι. Αυτή είναι η αντίφαση. Είναι η σύγκρουση και η αντινομία που παράγει την πόλωση
Και η πόλωση στην πράξη γίνεται απώλεια της εθνικής ταυτότητας. 
Και το τελευταίο τούτο, σημαίνει πολλά...

  Στην πιο απλή διατύπωση, σημαίνει να 'σαι τουρκόγυφτας, και να ζητάς να σε βλέπουν οι άλλοι πρίγκιπα. 
Σημαίνει να 'σαι η μούμια των Μασταβά, και να ζητάς από τους Ευρωπαίους να σε βλέπουν ιδιοκτήτη της Ακρόπολης. 
Σημαίνει να σε θωρείς λιοντάρι, και οι ξένοι να σε λογαριάζουνε πόντικα.
Είναι μεγάλη ιστορία να πιαστώ να σε πείσω, ότι οι Νεοέλληνες από τους αρχαίους έχουμε μόνο το τομάρι που κρέμεται στο τσιγκέλι του σφαγέα, θέλει κότσια το πράμα. Θέλει καιρό και κόπο. Θέλει σκύψιμο μέσα μας, και σκάψιμο βαθύ. Και κυρίως αυτό: θέλει το μεγάλο πόνο.
Θα σε καλέσω όμως σ' έναν απλό περίπατο. 
Θα κάνουμε ένα πείραμα, που λένε οι φυσικοί. Για να 'χουμε αποτέλεσμα έμπεδο. Και η γνώση που θα κερδίσουμε να 'ναι σίγουρη. 
Θα επιχειρήσουμε μια στατιστική έρευνα. Θα διατρέξουμε τη χώρα απ' άκρη σ' άκρη. Από το χωριό Πυρσόγιαννη της Ηπείρου ως την επαρχία Βιάνου της Κρήτης. Από τη Νίψα και τις Σάππες της Θράκης ως το Παραλίμνι της Κύπρου, κι ως την άκρη το Ταίναρο. 
Θα ρωτήσουμε Νεοέλληνες απ' όλες τις τάξεις και όλα τα επίπεδα. 
Γυναίκες και άντρες, γερόντους και παιδιά, αγράμματους και επιστήμονες, φτωχούς και πλούσιους, ακοινώνητους και αριστοκράτες, πουτάνες και καλόγριες, ξωχάρηδες και αστούς, φιλέρημους και χαροκόπους. 
Για να 'ναι το δείγμα μας ευρύ και πλήρες, που λένε οι γραφειοκράτες. Όλα ετούτα τα αθώα και ανυποψίαστα πλήθη θα τα ρωτήσουμε δυο τρεις ερωτήσεις από το Ελληνικό, κι άλλες τόσες από το Εβραίικο.

-Στο Ελληνικό λοιπόν:
Να μας ειπούν τι γνωρίζουν για την αρχαία Ελλάδα. Ζητούμε μια γνώση σοβαρή και υποψιασμένη. Όχι φολκλόρ και γραφικότητες. Γιατί γνώση της Ελλάδας είναι εκείνο που ξέρουμε να το ζούμε κιόλας. 
Όχι δηλαδή ο Ηρακλής μωρό έπνιξε τα φίδια· ότι ο Αρχιμήδης εχάραζε κύκλους στην άμμο, ούτε ταν ή επί τας, μέτρον άριστον, ο Μινώταυρος στην Κρήτη και το πιθάρι του Διογένη, ούτε αν ξέρουν πως η ψωλή του Δία εγίνηκε κεραυνός και χτύπησε τους σχιστούς λειμώνες της Ολυμπιάδας, για να γεννήσει στο Φίλιππο τον Αλέξανδρο
Τέτοια γνώση της κλασικής Ελλάδας θα 'τανε τουρισμός στην Τυνησία. Η φουστανέλα και το κόκκινο φέσι στη Μελβούρνη και στην Πέμπτη Λεωφόρο κατά τις εθνικές γιορτές. 
Θα ζητήσουμε γνώση ουσίας. 
Να μας ειπούνε, δηλαδή, αν έχουνε ακουστά τα ονόματα Εμπεδοκλής, Αναξίμανδρος, Αριστόξενος ο Ταραντίνος, Διογένης Λαέρτιος, Αγελάδας, Λεύκιππος, Πυθαγόρας ο Ρηγίνος, Πυθέας, που στον καιρό μας αντίστοιχα σημαίνουν Αϊνστάιν, Δαρβίνος, Μπετόβεν, Έγελος, Μιχαήλ Άγγελος, Μαξ Πλανκ, Ροντέν, Κολόμβος
Να μας μιλήσουν για κάποιους όρους σειράς και βάσης, όπως σφαίρας στον Εμπεδοκλή, κενό στο Δημόκριτο, εκπύρωση στον Ηράκλειτο, μηδέν στον Παρμενίδη, κατηγορία στον Αριστοτέλη, τόνος στους Στωικούς
Να μας ειπούν οι κάθε λογής Έλληνες επιστήμονες τι τους λέει η λέξη ψυχρά φλογί στον Πίνδαρο, μεταδάλλον αναπαύεται στον Ηράκλειτο, δακρυόεν γελάσασα στον Όμηρο, χαλεπώς μετεχείρισαν στο Θουκυδίδη
Να μας ειπούνε, πόσοι φιλόλογοι, έξω από τα σχολικά κολυβογράμματα, έχουν διαβάσει στο πρωτότυπο τρεις διάλογους του Πλάτωνα, δύο Νεμεόνικους του Πινδάρου, την Ωδή στην αρετή του Αριστοτέλη, έναν Ομηρικό Ύμνο. (Και αυτό δεν είναι ραψωδία). 
Και για να μας πιάσει τεταρταίος και καλπάζουσα, να μας ειπεί ποιος γνωρίζει και διδάσκει από τους ειδικούς προφεσσόρους στα πανεπιστήμια ότι οι τρεις τραγικοί ποιητές μας στη βάση τους είναι φυσικοί επιστήμονες, ότι στη διάλεξη του για την αρετή ο Πλάτων έκαμε στους ακροατές του ένα μάθημα γεωμετρίας, ότι η Ακρόπολη των Αθηνών είναι δωρικό, και όχι ιωνικό καλλιτέχνημα, ότι η διδασκαλία τραγωδίας στο θέατρο ήταν κήρυγμα από άμβωνος, ότι η θρησκεία των Ελλήνων ήταν αισθητική προσέγγιση των φυσικών φαινομένων.
Δε νομίζω, αναγνώστη μου, ότι σε όλα αυτά τα επίπεδα η έρευνα μας θα δώσει ποσοστά γνώσης και κατοχής σε βάθος του κλασικού κόσμου από τους Νεοέλληνες που να υπερβαίνουν τους δύο στους χίλιους. 
Τι φωνάζουμε τότε, και φουσκώνουμε, και χτυπάμε το κούτελο στο μάρμαρο ότι είμαστε Έλληνες; Για το θεό δηλαδή. 
Παράκρουση και παραφροσύνη.
....
-Από το Ελληνικό ερχόμαστε στο Εβραίικο:
Ερωτάμε το ίδιο στατιστικό δείγμα, το ευρύ και το πλήρες, αν έχουν ακουστά τα ονόματα Μωϋσής, Αβραάμ, Ησαΐας, Ηλίας με το άρμα, Νώε, Βαφτιστής, Εύα η πρωτόπλαστη, Ιώβ, ο Δαναήλ στο λάκκο, η Σάρα που γέννησε με εξωσωματική. Και όχι μόνο τα ονόματα, αλλά και τις πράξεις ή τις αξίες που εκφράζουν αυτά τα ονόματα.
Υπάρχει γριά στην επικράτεια που να μην τους ξεύρει τούτους τους Εβραίους;
Δεν υπάρχει ούτε γριά, ούτε ορνιθοκλόπος στις Σποράδες, ούτε κλεφτογιδάς στην Κρήτη. Εδώ τα ποσοστά αντιστρέφουνται. Στους χίλιους Νεοέλληνες τα ναι γίνουνται εννιακόσια τόσα, και τα όχι δύο.
Και δεν ξεύρουν μόνο τα ονόματα, αλλά είναι έτοιμοι να σου κάνουν αναλύσεις στην ουνιβερσιτά και στην ακαντέμια για τις ηθικές και άλλες αξίες που εκφράζει το κάθε όνομα.
Το ίδιο συμβαίνει και για φράσεις όπως Προς Κολασσαεΐς, Προς Κορινθίους, Έκ τοϋ κατά Λουκάν. 
Εδώ μάλιστα μεγάλος αριθμός Νεοελλήνων ξεύρει απόξω ολόκληρα χωρία και περικοπές.
Το ίδιο συμβαίνει, αν τους ειπείς για τόπους όπως Ιορδάνης, Γαλιλαία, Γεσθημανή , Όρος Σινά, Καπερναούμ, Τιβεριάς.
Αν όμως τους ειπείς για Βάσσες ή Φιγαλία, για Αργινούσες ή Πλημμύριον, για Περίπατο ή Κήπο (περιπατητικοί, επικούρειοι), σου απαντούν, όπως ο Μακρυγιάννης όταν είδε το Σκούρτη και τους άλλους ναυάρχους στα όρη να οδηγούν σε μάχη τους στρατιώτες του Νικηταρά με ναυτικά παραγγέλματα:
- Τι όρτζα, πότζα, και γαμώ το καυλί του μας λέει ο κερατάς;
Το ίδιο συμβαίνει, αν ζητήσεις να σου αναλύσουν την επί του Όρους Ομιλία, ή να σου τραβήξουνε διάλεξη περί νηστείας, περί προσευχής, περί του «Δεύτε οι ευλογημένοι...».
Ο κάθε Νεοέλληνας εδώ είναι πτυχιούχος και ειδήμονας.  
Είναι κληρονόμος και καθηγητής.
Ξέρει να ταΐσει άχυρα το σκυλί του, και κόκαλα το γαϊδούρι του.
Γνώση και πίστη και σοφία, που να ιδούν τα μάτια σου και να μην πιστεύει ο νους σου.

Ένας παπάς, και Κρητικός μάλιστα, στη μητρόπολη Κορίνθου, με κοίταζε κάποτε γλαρωμένος.
"- Τι βλέπεις παπά;
- Έχω ένα όραμα, μου λέει. Να μαζέψω κάποτες λεφτά από τους ομογενήδες. Να σηκώσω εδώ στον Ισθμό, μπαίνοντας στο Μοριά να το βλέπουν ούλος ο κόσμος, ένα άγαλμα του απόστολου Παύλου. Ίσαμε πενήντα πήχες ψηλός, και βάλε.
- Σαν το άγαλμα της Ελευθερίας ε; του κάνω.
- Έτσι, μου λέει. Κι όλο έπαιρνε φωτιά.
- Και γιατί του Παύλου, δηλαδή; Και τόσο πελώριο;
- Μα...για τις «Προς Κορινθίους» ντε!
- Τον ξέρεις τον Κολοσσό της Ρόδου; τον ερωτώ.
- Ναι. Τέτοιονε θέλω και τον Παύλο.
- Τον Κολοσσό του Μαρουσιού τον ξέρεις;
- Εννοείς το βιβλίο για τον Κατσίμπαλη; Το ξέρω.
- Τον κώλο του Μαρουσιού, παπά, τον ξέρεις;
- ...
- Άστα αυτά, του λέω. Είναι της αριστερής διανόησης.
- Εμ, λέω κι εγώ. Γι' αυτό δεν τον ξέρω, μου απαντάει.
- Γιατί, βρε αρκουδόπαπα, ξέσπασα, δε στήνεις ένα άγαλμα του Νικηταρά ή του Κολοκοτρώνη, που μας λευτερώσανε και είδαμε μοίρα στον ήλιο; Και να το κάμεις ψηλό και βαρύ ωσάν τον Ακροκόρινθο που βλέπεις αντίκρια σου; Όπως θα ταίριαζε στους παλικαράδες μας;
Μόνο μου θέλεις τον Εβραίο.  
Δεν ξέρεις ότι με τους Εβραίους οι Έλληνες είμαστε η φωτιά με το νερό; 
 Όχι από εθνικό μίσος, όπως με άλλους, αλλά από αντιπαράθεση κοσμοθεωριών; Δεν άκουσες ποτέ την ιερή βρισιά του λαού μας: «Γαμώ τον Εβραίο σου!». Δεν άκουσες ποτέ το δημοτικό μας τραγούδι, «Και κείνη η σκύλα η άνομη, Οβρέσσας θυγατέρα»; Άιντε, καημένε μου. Που να ζεις και νά είσαι. Κι είσαι κι από τα χωριά του Ερωτόκριτου και του Βενιζέλου."
Μ' ένα λόγο, ο μέγας και ο βαθύς εβραίικος πολιτισμός -δεν ειρωνεύομαι, κυριολεκτώ- μέσα από τη χριστιανική του μετάλλαξη, κι αυτή πια δεν είναι ούτε μεγάλη ούτε βαθιά, πέρασε ως το μυελό των οστών και στη διπλή σπείρα του DNA όλων των Νεοελλήνων.
Ένα μόνο δε γνωρίζουν.
 Ότι ο σπουδαίος αυτός πολιτισμός είναι εντελώς αντίθετος με τον πολιτισμό της κλασικής Ελλάδας.
Το αρνί και ο λύκος.
Ο πάμφωτος ναός της Αφαίας στην Αίγινα, και το μονύδριο της αγίας Ελεούσας στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων, με την αγράμματη καλόγρια που κυνηγά τις έγκυες και τις λεχώνες, γιατί 'ναι μαγαρισμένες, λέει.
Αλλά δεν είναι εδώ ο καιρός και ο τόπος για τέτοιες εξηγήσεις. Το θηρίο το καταπάλαιψα σε άλλες εκστρατείες. 
Ήμουν κι εγώ στον πόλεμο τοξότης που ξαστόχησε, λέει ο ποιητής.
Τέτοιας λογής αποτέλεσμα θα μας δώσει η στατιστική έρευνα στον πληθυσμό της χώρας αναφορικά με την απόδραση του Ελληνικού, και την επίδραση του Εβραίικου.
 Στην επιφάνεια και στον τύπο και στο όνομα είμαστε Έλληνες. Στο βυθό όμως και στην ουσία και στην ύλη είμαστε Εβραίοι. 
  Και μη μας παραπλανά το απλοϊκό δικηγοριλίκι, που κανοναρχούν ιεροκήρυκες και ιερολόγοι, ότι τάχατες άλλο Εβραίοι κι άλλο χριστιανοί. Άλλο ορθόδοξοι κι άλλο ρωμαιοκαθολικοί.
Ο ισχυρισμός αυτός είναι δόλιο σόφισμα, και αφέλεια ξεχειλωμένη.
Όσοι λένε τούτη την παλαβομάρα, είναι σα να λένε: Άλλο εταίρα κι άλλο πουτάνα. Μα σε σεμνεία δουλεύουνε και οι δύο. Άλλο δρομέας κι άλλο δισκοβόλος. Μα αθλητές είναι και οι δύο. Άλλο λέμφωμα, άλλο λευχαιμία, κι άλλο νεοπλασία του λάρυγγα.
Μα καρκίνοι είναι όλοι τους. Και κακά σπυριά, που σκοτώσανε Καβάφη και Φρόυντ.
Οι Νεοέλληνες εκρατήσαμε το σχήμα μόνο από τους Έλληνες.
Η μάζα όμως, το πι που λένε οι φυσικοί, είναι καθαρά εβραίικη. 
Και ο χώρος, το βραύνιπι ή β που λένε οι φυσικοί, μέσα στον οποίο συντελέστηκε η αφελλήνιση των Ελλήνων είναι το χριστιανικό Βυζάντιο. 
Και ο χρόνος, ο Ιειτιριιβ ή το ΐ που λένε οι φυσικοί, που στη διάρκεια του συντελέστηκε ο εξεβραϊσμός των Ελλήνων είναι από τον καιρό του Θεοδόσιου μέχρι σήμερα. 
Ο Θεοδόσιος εγκρέμισε τους ναούς, έσπασε τα αγάλματα, έκλεισε τα στάδια, τα θέατρα, τα ελληνικά σχολεία.
Όλες τις πηγές που ποτίζανε την ελληνική αντίληψη ζωής.
Γι' αυτό τον εβαφτίσανε Μέγας.Όπως εβαφτίσανε Μέγας και τον προαγωγό του, με τη διπλή σημασία η λέξη, τον Κωνσταντίνο.Τον καίσαρα που έσφαξε τη γυναίκα του και το γιό του. Και τους εβάφτισαν Μέγας, εκείνοι που εβάφτισαν Μέγας και τους Αθανάσιους, τους Βασίλειους, και όσους τέτοιους.
Όλοι τους γκρεμιστάδες, παραχαράκτες, αλάριχοι, βάνδαλοι της ελληνικής ιδέας.
Η άλλη φωνή, που λέει ότι τίποτα δεν εσήμαιναν ετούτες οι φρικαλεότητες των χριστιανών κατά των Ελλήνων, για όσους δεν εξεφτίσανε σε Εβραιοέλληνες αλλά έμειναν Ελληνοέλληνες, έρχεται από πολύ μακρυά και την ακούνε λίγοι:
«Γιατί τα σπάσαμε τ' αγάλματα των, γιατί τους διώξαμεν
απ' τους ναούς των, διόλου δεν πέθαναν γι' αυτό οι θεοί».
Καβάφης ειν' αυτός, αναγνώστη μου, δεν είναι σαράφης.
Ούτε Βούδας και Κούδας.
Και το ποίημα λέγεται Ιωνικόν.
Δε λέγεται Χερουβικόν."
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΛΙΑΝΤΙΝΗ "Ο ΕΛΛΗΝΟΕΛΛΗΝΑΣ"

13 σχόλια:

 1. "Ενοχα Μυστικα" , δεν χρειαζοταν να γραψεις περισσοτερα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όταν καβαλάς τον Όλυμπο του ναρκισσισμού σου, τέτοιες μισαλλόδοξες ταλιμπανίστικες ακρότητες γράφεις! Ο Εμπεδοκλής πήδησε στον κρατήρα της Αίτνας για να νομίσουν οι πατριώτες του ότι ανελήφθη στους ουρανούς. Για κακή του τύχη οι πατριώτες του βρήκαν το σαντάλι του που το ξέρασε η Αίτνα και κατάλαβαν το κόλπο του. Ο Λιαντίνης που από ένα σημείο και πέρα την ψώνισε και μάζευε οπαδούς, απλώς αυτοκτόνησε -για να δείξει ότι είναι Μεγάλος Δάσκαλος. Καλή απο-λιαντινίαση στους φουκαράδες οπαδούς του!..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπορεί να ήταν ναρκισσιστής, φανατασμένος ή ότι άλλο θες να νομίζεις. Το απόσπασμα όμως αυτό που δείχνει την κατάντια μας, είναι πέρα για πέρα αληθινό....

   Διαγραφή
 3. Akrivws ti na grapsw. To pragma ths mizerias kai ths misalladoxias milaei apo mono toy.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Kαταρχήν από κανόνες σεβασμού στο χώρο που φιλοξενείστε και ηθικής γιατί τα σχόλια σας διαβάζονται από αριθμό ανθρώπων που προφανώς έχουν μία αισθητική και επίπεδο, θα έπρεπε πριν γράψετε κάποιο σχόλιο 1ον) να σκεφτείτε πως αναφέρεστε σε έναν άνθρωπο που δεν ζει και δεν μπορεί να απαντήσει, 2ον) η απόφαση που πήρε είναι προσωπική και δεν μπορεί να είναι "κουτσομπολίστικη" συζήτηση για να γράψετε την "ετυμηγορία" σας και 3ον) να διαβάσετε το συγκεκριμένο χωρίο της ανάρτησης για να είστε μέσα στο θέμα. Το αν υπάρχει κάποια εμπάθεια προς το πρόσωπο του Λιαντίνη ή όχι, δεν ενδιαφέρει κανέναν αναγνώστη. Το χωρίο αναφέρει ένα πείραμα που για να αποδοκιμαστεί θα πρέπει να γίνει το το ίδιο και από εσάς που διαφωνείτε και να δείτε τα αποτελέσματα του, γιατί είναι πασιφανές ποιο θα είναι. Μέχρι τότε, προφανώς τα σχόλια θα είναι εκτός θέματος! Επίσης κρίνει μία κατάσταση που βιώνουμε όλοι, καθώς και αναφέρει λακωνικά, ιστορικά θέματα που είναι καταγεγραμμένα και γνωστά. Και η μπάλα ξέρετε που χάνεται; Όταν αντί να κρίνουμε το "γιατί τα σπάσαμε τ' αγαλμάτα των, γιατί τους διώξαμεν απ' τους ναούς των" που ήταν και είναι κατακριτέο και κατάπτυστο, να κρίνεται αυτός που το έγραψε ή αυτός που συμπεριέλαβε στο δικό του εργο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ase mas re file poy xypnhsate oloi 2000 xronia meta kai 8elete xafnika na ginete kai paganistes.
  Kanenas Xristianos den espase oyte naoys oyte agalmata.Apo ayton ton topo exei perasei kosmos kai kosmakis.Polloi katakthtes.Epomenws to na memfeste ypogeiws tous Xristianous sas kanei aisxrous propagandistes opws allwste eiste oi paganistes.

  Exypnakides oloi...poy ma8ate xafnika istoria apo ena poihma toy Palama kai apo tis ratsistikes arloumbes toy liantinh....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Επειδή δεν γνωριζόμαστε και επειδή γράφεις με προκλητικό τρόπο, το οποίο κρίνει εσένα και όχι αυτούς που χαρακτηρίζεις, θα ήταν κομψό να γράφεις την άποψή σου σε διαφορετικό τόνο. Για το περιεχόμενο του άρθρου ακόμα δεν τοποθετήθηκες. Ποια είναι η ένσταση σου στο περιεχόμενο του; Γιατί γράφεις και χαρακτηρίζεις αλλά στο "πηλίκο μηδέν"! Όσο για το τελευταίο σου σχόλιο, απλά είναι μία αυθαίρετη προσωπική υποθετική εκτίμηση που στερείται οποιουδήποτε "χειροπιαστού" αποδεδειγμένου περιεχομένου, σχετικά με το παρελθόν, τα σπασίματα κτλ (πχ εικόνα αγίου που σπάει τα αγάλματα), δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία υποθετικής συζήτησης. Για αυτό 1ον) σχολίασε το περιεχόμενο του άρθρου τοποθετώντας τις διαφωνίες σου (σου έγραψα για το πείραμα και στο προηγούμενο σχόλιο) και 2ον) αν θέλεις μετά συγκεκριμένη συζήτηση με τεκμήρια και όχι εκτιμήσεις, ο χώρος του μπλογκ είναι φιλόξενος. Και τέλος, ούτε προπαγάνδα γίνεται, ούτε υπογείως μομφή υπαρχει, ούτε μπορείς να ξέρεις τι γνωρίζει ο καθένας, για να αναφέρεις πως η οποιαδήποτε γνώση έχει ο καθένας είναι από το ποίημα του Παλαμά (απλά ο Παλαμάς είχε άποψη λόγω των τεκμηρίων που εσύ είτε δεν γνωρίζεις, είτε τα αποκρύπτεις και από εσένα, για την δική σου προπαγάνδα)!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τα λόγια του Λιαντίνι αν μη τι άλλο είναι τροφή για σκέψη.
  Γιατί μέχρι το 1974 που πήγαινα σχολειό θυμάμαι ότι αυτοί οι Έλληνες δεν μας είχαν αναφερθεί ποτέ στην ιστορία? Αντιθέτως θυμάμαι ότι στο δημοτικό στο μάθημα των θρησκευτικών μαθαίναμε για τα ιερά άμφια λες και θα γινόμαστε μητροπολίτες.

  Γιατί σήμερα ενώ παγκοσμίως παραδέχονται όλοι ότι η Ελλάδα έδωσε τα φώτα της στην ανθρωπότητα εμείς τα σβήσαμε κανονικά από την δική μας πραγματικότητα?

  Γιατί σήμερα διδάσκεται η θεωρία του Παρμενίδη (το μηδέν και το ένα) σε γυμνάσια της Αιγύπτου και εμείς εδώ έχουμε μαύρα μεσάνυχτα στα σχολειά μας?

  Η Αθηναϊκή δημοκρατία ήταν είναι και θα παραμείνει η πρώτη δημοκρατία πάνω στη γη. Ποιός σημερινός βουλευτής έχει το θάρρος να υιοθετήσει πρακτικές της τότε εποχής?

  Και εγώ χριστιανός ορθόδοξος είμαι και δέχομαι ότι η ορθοδοξία κράτησε ζωντανή, μία γλώσσα, μία οικογένεια, και μία κουλτούρα στην εποχή της Τουρκοκρατίας. Σήμερα στην ανάγκη της οικονομικής κρίσης, η εκκλησία πληρώνει πουθενά φόρους? Στην Αρχαία Ελλάδα οι ιερείς ήταν φορολογικά ελεύθεροι ή πλήρωναν όπως οι υπόλοιποι πολίτες τον οβολόν τους?

  Αυτές τις σκέψεις μου έδωσε ο <> Λιαντίνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τον λιαντίνη τον φάγανε λάχανο...τον δολοφόνησαν...η μήπως αυτοκτόνησε στην σπηλιά και μετά βγήκε και κουβάλησε τις τεράστιες κοτρόνες για η κρύψει την είσοδο του σπηλαίου που ήταν νεκρός?


  Πολύ καλο το άρθρο, ίδια άποψη έχω, οι νεοέλληνες είναι κατά κανόνα ελληνοεβραίοι, ιουδαϊκές φωτοτυπίες, ντροπή να αποκαλούνται Έλληνες, προσβάλουν το ιερό αυτό όνομα.

  Οι παπάδες, δεσποτάδες και το λοιπό σατανομαζομα είναι πράκτορες του ιουδαϊσμού, οι χειρότεροι κατακτητές και εξανδραποδιστές των ψυχών των ελλήνων, που τους πληρώνομαι με τρις μισθούς, με παχυλές συντάξεις, με τους ναούς βίλες. Οι δεσποτάδες και ο ανώτερος κλήρος ήταν τώρα και αιώνες ελληνόφωνοι εβραίοι, όπως είναι και οι σημερινοί, εβραϊκής καταγωγής πράκτορες του ιουδαϊσμού.

  Οι χριστιανικές εκκλησιες και οι μουσουλμανικές εκκλησιες δεν είναι τίποτε άλλο από εβραϊκές οργανώσεις που έκαναν τον εβραϊσμό και τον ιουδαϊσμό πλανητική δύναμη, από ένα τίποτε, περιφερόμενο γυφταριό που ήταν πάντα και στην πραγματικότητα είναι και σήμερα.

  Δεν υπήρξε ποτε κανένας εβραίος Ιησούς χριστός και καμια εβραία μαρία, όλα είναι πλαστογραφίες, και επάνω σε αυτήν την πλαστογραφία της εθνικότητος τους έστησαν την μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών, τις χριστιανικές και ισλαμικές εκκλησιες, όλες πολεμικά όπλα καταστροφής ότι ελληνικού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή