Translate

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Λοιπόν; Σθένος ή Ασθενεία;

Ένας κατακλυσμός βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτός της παγκοσμίου νόσου. Της ασθενείας όλου του κόσμου. Όσοι δεν ασθένησαν ακόμα, φοβούνται πως είναι στον κατάλογο των επομένων που θα νοσήσουν. Ασθένεια και έλλειψη σθένους προτάσσουν οι καιροί, ή αυτοί που εξουσιάζουν με όπλο τον φόβο, βοηθώντας να μείνει σε λήθη η θεική ουσία μέσα μας.
Ας πάμε να κατανοήσουμε τις λέξεις σθένος και ασθενεία και υγεία μέσα απο το βιβλίο του Πλάτωνος Δρακούλη, "Στοιχεία Βιονομίας",  γραμμένο πάνω από έναν αιώνα πριν.

"Βλέπε τον εαυτό σου υγιή με το νοερό μάτι και όταν ακόμα συμβεί να αρρωστήσεις. Βλέπε τον εαυτό σου με το νοερό μάτι ακμαίο και ευσταλή και δρώντα ακριβώς όπως κάθε υγιής δρα. Έτσι υφαίνεις υγεία, διότι καθόσον επιμένεις να βλέπεις τον εαυτό σου υγιή, η βαθμιαία μεταβολή στον οργανισμό σου προς το καλύτερο θα επαυξήσει την πίστη σου ότι ο νόμος αυτός είναι αδιασάλευτη αλήθεια.
Βαθμηδόν η συνήθεια να βλέπεις τον εαυτόν σου υγιή θα καταστεί φύση και το αποτέλεσμα θα είναι ότι δεν θα αρρωστήσεις στο μέλλον.
Οι άνθρωποι υπόκεινται σε ασθένειες διότι απέκτησαν την συνήθεια να βλέπουν τους εαυτούς τους ασθενείς. Ο νόμος είναι ο ίδιος. Είναι αμείλικτος και ενεργεί είτε προς την μία κατεύθυνση είτε προς την άλλη. Διάλεξε την κατεύθυνση της υγείας. Εαν επιλέξης την κατεύθυνση της ασθενείας θα υποκύψεις αμείλικτα έστω και αν είσαι ο υγιέστατος των  ανθρώπων.
Μη λησμονείς ότι κάθε διανόησή σου, κάθε στοχασμός σου είναι δημιουργική δύναμη. Κάθε τι που θα σκεφτείς αυτομάτως παίρνει σάρκα στον αόρατο κόσμο και αργά ή γρήγορα εξωτερικεύεται στον ορατό.
Μόλις ενσαρκωθεί στον αόρατο αρχίζει να έλκει προς τον εαυτόν του ομοφυείς ουσίες. Στο εξής, όσο ασθενής και να είσαι, μόλις διανοηθείς τον εαυτόν σου υγιή, φέρεις εις ύπαρξη ουσίαν ψυχική η οποία έλκει προς αυτήδια λογαριασμό σου τα στοιχεία της Υγείας.
Να προσδοκάς πάντοτε υγεία και σθένος. 
Να ονειροπολείς υγεία και σθένος. Με την δύναμη του εν λόγω νόμου, υγεία και σθένος θα είναι αργά ή γρήγορα η κατάσταση η οποία θα χαρακτηρίζει τον οργανισμό σου.
Εν τούτοις ιδού η συνταγή: 
Συνεχώς και γαληνιαίως βλέπε με τα μάτια της ψυχής σου πλήρη σθένους. Το σθένος είναι ουσία αόρατος, ουσία πραγματική όσο πραγματικά είναι όλα όσα βλέπεις.
Όσο περισσότερο σθένος ποθείς και αντλείς, τόσο περισσότερο επιτήδειος γίνεσαι να αντλείς και να έλκεις σθένος.
Το σθένος ελκύει σθένος όπως τα σφαιρίδια του υδραγύρου έλκονται μεταξύ τους και αποτελούν μία μάζα.
Το ανθρώπινο πνεύμα έχει εντός του την δύναμη να αντλεί σθένος επ'άπειρον και για αυτό έχει προορισμό να καθυποτάξει καθ'ολοκληρίαν τον υλικό κόσμο και να δεσπόζει αυτού.
Είναι μεγάλη ανάγκη να μάθεις τι είναι σθένος και πως αποκτάται
Σθένος είναι η ιδιότητα εκείνη η οποία σε απομακρύνει ταχύτατα από την τάση της απογοητεύσεως.
Σθένος είναι η ιδιότητα εκείνη η οποία κατόπιν μιας νύχτας με δάκρυα και απελπισία και οδύνη σε οδηγεί το πρωί στον ανοιχτό ορίζοντα, ανακαίνιζει τις ελπίδες σου και την αυτοπεποίθησή σου, σού χορηγεί νέα σχέδια, νέες ιδέες και σου δείχνει νέες ευκαιρίες τις οποίες προηγουμένως δεν έβλεπες.
Σθένος είναι η ιδιότητα εκείνη ή το στοιχείο εκείνο το οποίο σε πείθει να πάυσεις να αναλογίζεσαι τα λάθη σου και τις αποθαρύνσεις σου και σε τοποθετεί ακόμα μία φορά στον δρόμο που οδηγεί στον θρίαμβο. Το σθένος στρέφει συνεχώς το πρόσωπό σου προς τον θρίαμβο και αποστρέφει αυτό από την ήττα.
Μη λησμονείς την ουσία του σθένους. Να θυμάσαι ότι είναι το στοιχείο εκείνο το οποίο διώχνει τον φόβο. 
Σθένος είναι το στοιχείο εκείνο που σου δίνει γνωσιπραξία και τρόπον. 
Σθένος είναι η ιδιότητα ή το στοιχείο εκείνο το οποίο,σε περίπτωση κατά την οποία αιφνιδίως μια συμφορά σε πλήξει, σε πείθει να περισυλλέξεις ταχύτατα τις δυνάμεις σου και να λησμονήσεις το δυστύχημά σου στην νέα σου προσπάθεια για να ανυψώσεις το κεφάλι. 
Σθένος είναι μια μυστηριώδης πηγή από την οποία σου επιχέονται διαρκώς νέες ικμάδες,νέες ιδέες,νέα σχέδια, νέες νύξεις για την διεξαγωγή του έργου σου.
Μπορείς να το αντλείς μόνος σου, αλλά ακόμη περισσότερο  σε σύμπραξη με άλλους, οι οποίοι αναγνωρίζουν τον νόμο ότι, όσο περισσότερες διάννοιες ενώνονται για να αντλήσουν σθένος, τόσο περισσότερο σθένος καθένας εξ'αυτών λαμβάνει με την σύμπαξη αυτή ή την μαζική άντληση.
Κάθε πρωί που σηκώνεσαι από το κρεββάτι σου, ζήτα σθένος και σύνεση. Ο στοχασμός αυτός θα βρει στον αιθέρα πολλούς άλλους ομοίους, και η ενωμένη ισχύς θα καταστήσει τον πόθο σου πιο αποτελεσματικό.
Η συμπαθής σύμπραξη τεσσάρων ή πέντε ατόμων είναι σιωπηλή δύναμη που φέρει από παντού απροσδόκητους αρωγούς στον καθένα. Τέτοιοι όμιλοι θα ήσαν μοχλοί ικανοί να ανυψώσουν την ανθρωπότητα σε μεγάλο ύψος, απλώς με την ήρεμη, ενωμένη, αισιόδοξη συναναστροφή και συνδιάλεξη των μελών κατά τακτές ώρες. Τα δεινότερα των πολεμικών όπλων θα ήσαν ανίκανα να υπερισχύσουν της σιωπηλής και ήρεμης δυνάμεως η οποία θα εκπορευόταν από τέτοια κέντρα".

Σθένος είναι η δύναμη, το θάρρος, η αντοχή. Είθε η ανθρωπότητα να συμπράξει. 
Έρρωσθε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου