Translate

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Triumpher: Οι Έλληνες νικητές!


«Ο Ζευς χτυπάει τον κεραυνό του
Απάντησε στο κάλεσμα Εμφανίζεται εκ του δεξιού μέρους στον σκοτεινό ουρανό  Μας προσκαλεί Τραγουδάμε για την δύναμη του Καθώς ακολουθούμε το κεράτινο σκήπτρο»
      Storming The Walls-Triumpher

Θα ξεκινήσω την αναφορά μου στην μουσική προσφορά δυο νέων Ελλήνων στον Ελληνικό καύσωνα- αυτό της φιλοσοφίας, της μυθολογίας, των τεχνών και των Ελλήνων θεών- του συγκροτήματος Triumpher (το όνομα σημαίνει αυτός που διαρκώς, συνεχώς είναι νικητής) με τα λόγια του John Holland Smith στο βιβλίο "Ο θάνατος του αρχαίου κόσμου" : 
«Και όσο περνά ο χρόνος ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αφουγκράζονται 
τους θεούς και μένουν έκπληκτοι με όσα ακούνε.»
Τα παραπάνω λόγια ήρθανε αυτόματα στην μνήμη μου, όταν είδα ότι η σκυτάλη του ελληνικού θαύματος συνεχίζει να παραδίδεται ανάμεσα στους αγωνιζομένους για τα ολύμπια της ψυχής, τους αφανείς ολυμπιονίκες που δεν πρόδωσαν το αίμα και την τιμή της ελληνικής φυλής. 
Που αρνούνται να παραδώσουν την θεϊκή ελληνική ψυχή τους στα ζοφερά του Ταρτάρου. 
Ούτε μοιράστηκαν σταγόνα από τα ύδατα της Στυγός με βάρβαρες ψυχές. 
Μόνοι και μακριά από ανθρώπους οι οποίοι παραδόθηκαν χωρίς μάχη, αλλά πάντα με την αρωγή των θεών και ηρώων, συνεχίζουν την πορεία προς την μύηση του Ελληνικού. 
Μια πορεία που απαιτεί θυσία και τον αποκεφαλισμό του παλιού και κέρβερου εαυτού. Ενας δρόμος που απαιτεί και δεν επαιτεί. 
'Ολοι όσοι συμμετέχουμε στην υπόθεση του ελληνικού φωτός, έχουμε μια σκυτάλη στα χέρια μας. Και πρέπει να την παραδώσουμε στον επόμενο αγωνιστή πάση θυσία.
Ο αγώνας είναι καθημερνός και διαρκεί χιλιάδες χρόνια τώρα.
Έκαστος εφ’ ω ετάχθη, άλλος με την μουσική, άλλος με την ποίηση, άλλος με την δουλειά του στην γη  όλοι κρατάμε Θερμοπύλες ώστε το Ελληνικό να συνεχίζει να λάμπει. Ο Αντώνης Βάιλας και ο Χριστόφορος Τσακιρόπουλος, οι ιδρυτές του μουσικού συγκροτήματος Triumpher, είναι δυο Έλληνες που κρατάνε επίσης αυτήν την σκυτάλη. Από εκεί όπου έχουν ταχθεί, εκεί όπου οι μούσες και ο Απόλλωνας Μουσηγέτης εμφύσησαν στις ψυχές τους την μουσική, βάζουν τον λιθαράκι τους. Βάζουν και αυτοί την δική τους την πέτρα στο να στηθεί ο βωμός των Ελλήνων.
Ευχαριστούμε για την προσφορά σας. Προσωπικά ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμή που μου κάνατε να είμαι ανάμεσα σε αυτούς που αφιερώσατε αυτόν τον πρώτο δίσκο.
Είθε οι θεοί να σας δίνουν πάντα τον ρυθμό να γίνονται επωδές οι ήχοι σας, όπου θα σπάσουν τα φράγματα και θα βοηθήσουν και άλλους να βγουν από την λήθη!

Παρακάτω θα διαβάσουμε πληροφορίες αλλά και πως συστήνονται οι Triumpher στον κόσμο:

«Οι Triumpher δημιουργούνται από εμένα Αντώνη Βάιλα (Mars Triumph) και τον Χριστόφορο Τσακιρόπουλο το 2019. Το εγχείρημα έχει αρκετές πτυχές, η πρώτη και πιο εμφανής είναι η μουσική, παίζουμε Epic Heavy Metal με προσμίξεις στοιχείων από διάφορες άλλες υποκατηγορίες του είδους. 
Η επόμενη πτυχή είναι οι θεολογικές και κοσμολογικές αναζητήσεις. 
Το Storming The Walls είναι η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά! Από την αρχή γίνεται κατανοητό πως οι Triumpher δημιουργήθηκαν για να τιμήσουν και δοξάσουν το Ελληνικό πάνθεον. Η μουσική είναι το άρμα, Θεοί και ήρωες παρελαύνουν στο στιχουργικό πεδίο, φιλοσοφικές και κοσμολογικές αναζητήσεις βρίσκονται εντός της μουσικής μας σε μια ενιαία ιστορία η οποία ξεδιπλώνεται "κινηματογραφικά" κομμάτι, κομμάτι!! Είμαστε τέκνα ενός νέου Θεολογικού, Εθνικού, κοινωνικού και φιλοσοφικού επαναπροσδιορισμού, που ήδη συντελείται τα τελευταία χρονια στην χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Οι στίχοι είναι βασισμένοι σε ένα μικρό έργο που έχω γράψει. Μια σπουδαία και σαρωτική εξέγερση περιγράφεται στο έργο αυτό. Οι δέσμιοι της εξουσίας των Κρονίων ξυπνάνε από την λήθη και οδηγούνται από το ελληνικό πάνθεον των θεων και των ηρώων στην μεγάλη έφοδο για την επανάκτηση του "παραδείσου".
Μια ακόμα πτυχή η οποία συνδέεται με τις παραπάνω είναι η τέχνη. Οι Triumpher αποτελούν την ολοκληρωμένη αισθητική μας παρέμβαση στα εγκόσμια, μέσω των τεχνών της μουσικής της ποίησης και της ζωγραφικής!»

Οι παρακάτω στίχοι ανήκουν στο μουσικό κομμάτι που έχω αναρτήσει στο τέλος του άρθρου.

Ο ΦΕΡΩΝ ΤΗΝ ΑΣΤΡΑΠΗ Οργισμένοι και δυνατοί σαν Λιοντάρια σαν Θεριά Οι ήρωες μας εφορμούν από τους λόφους Φωνάζουν 
Καθώς τρέχουν κρατώντας ελαφριές ασπίδες και ξίφη 
Φορούν τις πανοπλίες των θεών. Ούτε η φωτιά 
Ούτε τα βέλη ανακόπτουν την επίθεση στα τείχη 
Δεν υπάρχει φόβος μόνο δίψα για θρίαμβο 
Δεν υπάρχει υποχώρηση 
Υπάρχει μόνο θάνατος Ο φόβος είναι χαραγμένος στα μάτια τους 
Το ξύπνημα μας αφήνει καπνούς και φλόγες
  Ο Ζευς χτυπάει τον κεραυνό του. Απάντησε στο κάλεσμα. Εμφανίζεται εκ του δεξιού μέρους στον σκοτεινό ουρανό Μας προσκαλεί. Τραγουδάμε για την δύναμη του Καθώς ακολουθούμε το κεράτινο σκήπτρο. Οι πύλη έπεσε, μάχες σώμα με σώμα Σύντομα τα κεφάλια σας θα πέσουν στα πόδια μας Σας πολεμάμε με ανδρεία θα συντριβείτε με ορμή και το ατσάλι θα χύσει το αίμα των αγγέλων Καρφώστε τους με μίσος βαθιά μες τα μάτια Σπείρετε φόβο στις ψυχές τους Ο Παράδεισος φλέγεται γκρεμίστε τα τείχη Μην δείξετε σεβασμό Ισοπεδώστε τον σταυρό. Ο φόβος είναι χαραγμένος στα μάτια τους Το ξύπνημα μας αφήνει καπνούς και φλόγες. Ο Ζεύς χτυπάει τον κεραυνό του.
Απάντησε στο κάλεσμα. 
Εμφανίζεται εκ του δεξιού μέρους στον σκοτεινό ουρανό 
Μας προσκαλεί
Τραγουδάμε για την δύναμη του
Καθώς ακολουθούμε το κεράτινο σκήπτρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου