Translate

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

«Ποια είναι η υπόσχεση που ξέχασα;»...


 «Πάρε μια απόφαση μια για πάντα!» - φώναξε. Στη φωνή του διέκρινα την αμείλικτη αποφασιστικότητα και την ηρωική στυγερότητα ενός αρχηγού που ουρλιάζει διαταγές καταμεσής μιας φονικής μάχης.
 «Δούλεψε νύχτα και μέρα για να βελτιωθείς,, και μην ξεχνάς ποτέ πια την υπόσχεση που έδωσες». 
«Ποια είναι η υπόσχεση που ξέχασα;»...
«Η υπόσχεση να αλλάξεις!» - είπε 
« Μια υπόσχεση που δεν έδωσες μόνο στον εαυτό σου, αλλά σε όλα τα φωτεινά, ονειροπόλα πλάσματα που Θα θελήσουν να πάρουν αυτό το δρόμο». 
«Τι να κάνω για ν' αλλάξω;» 
«Ονειρέψου ένα νέο 'όνειρο'. Ονειρέψου ένα νέο κόσμο!... Ο κόσμος είναι όπως τον θέλεις εσύ!... Εσύ τον θέλησες βίαιο, ψεύτη, θνητό. Ο κόσμος Θα είναι διαφορετικός όταν θα αλλάξει το όνειρο σου! Ο συνεχής θρήνος σου για το παρελθόν σε οδηγεί πάντα στο ξεπερασμένο... - άρχισε να λέει μετά από μια μεγάλη παύση - Παράτα το! - πρόσταξε - Ήρθε η ώρα να αφιερωθείς full time στο Έργο». 
Υποσχέθηκα με τη μεγαλύτερη ειλικρίνεια και κατάνυξη ότι δεν θα το παραμελούσα ποτέ πια, και ότι δεν θα έδινα προτεραιότητα σε τίποτα άλλο εκτός από την εξέλιξή μου. 
Ο Dreamer με κοίταγε στα μάτια για αρκετή ώρα, και εγώ άντεξα σε κείνη την εξέταση.
 Ένιωσα την αγωνία για το αποτέλεσμα να μεγαλώνει, μέχρι που στο βλέμμα του έλαμψε η εύνοια, και μου πρόφερε λίγη ανακούφιση. 
................
«Το να παραιτηθείς από τη δουλειά, ή ν ’αλλάξεις χώρα, χωρίς να καταλαβαίνεις, δεν ωφελεί... ούτε θα μπορέσει να σε απελευθερώσει» απάντησε με αυστηρή γλυκύτητα, αποφεύγοντας προς στιγμήν να δώσει βαρύτητα στην κατάστασή μου. 
Μετά από τόσα χρόνια, αναγνωρίζω, ότι ακόμα μια φορά, ο Dreamer, είχε καταφέρει να με σώσει την κατάλληλη στιγμή.
 «Για να μπορέσει να βγει από τη φυλακή των ρόλων του ο άνθρωπος, πρέπει να νιώσει απογοητευμένος από τη στείρα επανάληψη των γεγονότων και των περιστάσεων της ζωής του».
Το να υπόσχεσαι στη 'δουλειά' δεν έχει νόημα - είπε – Η υπόσχεση ενός καθημερινού ανθρώπου είναι ήδη ένα ψέμα. Άλλαξε τη νοοτροπία σου, τώρα!... Αυτή είναι η πραγματική δράση. Τα γεγονότα, οι περιστάσεις και τα συμβάντα της ζωής θα αλλάξουν με τον καιρό.
Από: Η Σχολή των Θεών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου