Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

150 ΕΥΡΩ: ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ

Σήμερα ανακοινώθηκε ο πλήρης εξευτελισμός και η απαξίωση της ανθρώπινης ύπαρξης και δη των νέων της χώρας μας. Με κίνητρο το κουπόνι των 150€ η ελίτ πέταξε για ακόμη μια φορά την ευθύνη της ευημερίας των πολιτών της πάνω στις ταλαιπωρημένες πλάτες των νέων. Το βρεγμένο ξεροκόμματο της αυτοκρατορίας των άψυχων είναι ολοφάνερο πως είναι το τυρί στην φάκα.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

ΖΑΣ, ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΧΘΟΝΙΗ: Η ΤΡΙΑΔΑ ΠΟΥ «ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ»


«Ο Δίας, ο Χρόνος και η Γη υπήρχαν πάντοτε. Στη Γη δόθηκε το όνομα αυτό, επειδή ο Δίας τής έδωσε ως τιμητική ανταμοιβή τη γη».
«Ζὰς μὲν καὶ Χρόνος ἦσαν ἀεὶ καὶ Χθονίη· Χθονίηι δὲ ὄνομα ἐγένετο Γῆ, ἐπειδὴ αὐτῆι Ζὰς γῆν γέρας διδοῖ».

Φερεκύδης

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

ΜΕΓΙΣΤΕ ΚΟΥΡΕ ΧΑΙΡΕ ΜΟΙ ΚΡΟΝΕΙΕ ΠΑΓΚΡΑΤΕΣ ΓΑΝΟΥΣ

Ένα εξαιρετικό απόσπασμα από το βιβλίο του Ρομπέρτο Καλάσσο "Οι γάμοι του Κάδμου και της Αρμονίας" μας περιγράφει το επίθετο ΓΑΝΟΣ που δόθηκε στον πατέρα θεών και ανθρώπων Δία. Ας το διαβάσουμε:

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Ό,τι ξεφεύγει από τον μέσο όρο, μισείται βαθιά

Το να καταφέρνεις να κάνεις στο τέλος αυτό που θέλεις, αυτό που ποθείς, αυτό που ονειρεύτηκες, και όχι αυτό που πρέπει, που επιβάλλεται, που κάνουν όλοι οι υπόλοιποι, είναι συνήθως ο λόγος που επρόκειτο να σε μ ι σ ή σ ο υ ν βαθιά οι πιο πολλοί άνθρωποι.

Που είδες θεούς;

Σ 'αυτόν που θα σε ρωτήσει: "Που είδες θεούς, κι από που είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν και τους δείχνεις τόσο σεβασμό;"

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΑΚΟΥΣΜΑ: "ΜΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΘΕΙΑ ΔΟΓΜΑΤΑ"

Οι Πυθαγόρειες προτροπές-σύμβολα ή ακούσματα, επινοήθηκαν για να μην είναι αναγνωρίσιμα και ευνόητα από τον κάθε τυχόντα. Σύμφωνα με τον νόμο της εχεμύθειας των θείων μυστηρίων που θεσπίστηκαν από τον Πυθαγόρα, οι Πυθαγόρειοι χρησιμοποιούσαν τρόπους απόρρητους για τους αμύητους και προστάτευαν μέσω συμβόλων τις μεταξύ τους διαλέξεις και συγγραφές. Έτσι στους τυχαίους ακροατές τα ακούσματα αυτά φαίνονται γελοία και γεμάτα ελαφρότητα. Όλα μαζί τα ακούσματα αυτά, γενικά προτρέπουν την καθολική αρετή.

Ο ΙΣΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΦΑΙΝΕΤΑΙ

"Εμείς δεν πρέπει να θρηνήσουμε υπερβολικά που χάσαμε πολλά από τα μυστικά των μύθων, μολονότι πρέπει να διαπαιδαγωγηθούμε για να αντιληφθούμε τις ελλείψεις, το ανερμήνευτο κενό.

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ


Μια σημαντική πληροφορία μας δίνεται από τον Ηρόδοτο σχετικά με την λατρεία τεσσάρων γυναικών από την Υπερβορεία. Σύμφωνα με τον μύθο, η Υπερβορεία ήταν η χώρα που επισκεπτόταν κάθε χειμώνα ο Απόλλωνας με το ιπτάμενο άρμα του. Την άνοιξη επέστρεφε και πάλι στη Δήλο και τους Δελφούς.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΕΣΙΜΙΣΜΟΣ

«Ελλάδα γαλήνια δεν υπήρξε ποτέ»
"Ο ελληνικός ήταν ένας κόσμος μελαγχολικός και θλιμμένος. Σε κανένα άλλο λαό και ποτέ άλλοτε η σπουδή των μεγάλων προβλημάτων (κόσμος, ζωή, άνθρωπος) δεν οδήγησε σε τόση πικρία και σε τέτοιο καημό. Οποιαδήποτε άλλη θεωρία που ομιλεί για το κακό και το σκότος, για την άρνηση, τη ματαιότητα και τον παραλογισμό, μ’ ένα λόγο για τη φρίκη του μεγάλου Μηδενός, εάν συγκριθεί με την αντίστοιχη γνώση των Ελλήνων, ομοιάζει με ανήσυχη γάτα μπροστά σε μαινόμενη τίγρη.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

ΕΝΑΣ ΓΑΜΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ



Την Κυριακή 30 Μάϊου τελέστηκε ο γάμος μας σύμφωνα με την ελληνική πατρώα θρησκεία. Στο δάσος Κουρί στην Θεσσαλονίκη, σε ένα υπέροχο άλσος μέσα στην φύση, μαζί με την αγάπη των δικών μας ανθρώπων, των φίλων και την αρωγή των θεών, δώσαμε όρκους ιερούς για έναν κοινό βίο, όπου οι αρετές και η συνεχής σύνδεση με την κληρονομιά από τους προγόνους μας, θα αποτελεί το πρώτιστο χρέος μας. 

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

"Μια Αγία Πυρά θα πρέπει να απλωθεί πέρα ως πέρα στην χώρα και να κατακαύσει παράσιτα και συνειδήσεις ένοχες, να εγείρει ψυχές και να καλέσει σε Προσκλητήριο Ιερό την νέα γενιά.

ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΗ ΛΗΘΗ

Το πρώτο βήμα των κατακτητών όταν υποδουλώνουν μια φυλή είναι να καταργήσουν τους θεούς αυτής. Να τερματίσουν την σύνδεση με τους πατρογονικούς θεούς και να τους αντικαταστήσουν με τους αλλόφυλους. Έτσι χάθηκαν οι πάμπολλες προγονικές λατρείες και σβήστηκαν φυλές όπως Ινδιάνοι, Αβορίγινες κ.α

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

ΑΡΓΟΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ, ΚΡΑΙΠΑΛΗΣ ΔΕ ΚΑΙ ΛΗΘΗΣ ΤΑΣ ΨΥΧΑΣ ΓΕΜΟΝΤΕΣ

"Ο ίδιος ο Διογένης δεν παραμελούσε το σώμα του, όπως νόμιζαν μερικοί ανόητοι, απλώς βλέποντας τον να ζει στην ύπαιθρο, να κρυώνει και να διψάει, πίστευαν πως αδιαφορούσε για την υγεία και την ζωή του.

Τι ευτυχία, τι δίκαια γεράματα περιμένουν αυτόν που προσδέθηκε με τους φιλοσόφους!

"Κανείς από αυτούς τους ανθρώπους (φιλοσόφους) δεν θα σε αναγκάσει να πεθάνεις, αλλά όλοι θα σε διδάξουν πώς να πεθάνεις. Κανείς από αυτούς δεν θα σου κλέψει χρόνια, αλλά καθένας θα προσθέσει τα δικά του χρόνια και την εμπειρία του στα δικά σου.

Είχες απορροφηθεί και η ζωή πέρναγε βιαστικά

"Συχνά απορώ όταν βλέπω κάποιους να ζητούν το χρόνο των άλλων και αυτούς που οι άλλοι τους ζητούν το χρόνο τους να είναι επιεικείς. Και οι δυο καρφώνουν το βλέμμα στην αναζήτηση του χρόνου, και όχι σε αυτούς ή στον ίδιο το χρόνο. Σαν να είναι τίποτε αυτό που τους ζητούν και τίποτε αυτό που τους δίνεται.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Θα περιφρονώ τα πλούτη, θα περιφρονώ και την πείνα

Στην ελεγεία 1.1 ο Τίβουλλος προσφέρει την ονειρώδη εκδοχή ενός ερωτικού βίου στην εξοχή με την αγαπημένη του, Δηλία. Η απλότητα και ασφάλεια της ζωής στην εξοχή αντιπαραβάλλονται συστηματικά προς τον πλουτισμό και τη δόξα του στρατιωτικού βίου. Το ποίημα διακρίνεται σε δύο μισά, τα οποία ενώνει μια ενότητα-γέφυρα και ολοκληρώνει ένα ολιγόστιχο συμπέρασμα. Αυτή η δομή είναι φιλόδοξη και καλά προσεγμένη.