Translate

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Βρέθηκε προτομή του Πάνα στην Σαμψούντα

Νέα ανακάλυψη αρχαιολογικών ευρημάτων ανακοινώθηκε στην Σαμψούντα της Μαύρης Θάλασσας, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για νέες έρευνες, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες που βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Συγκεκριμένα...


Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στην περιοχή View Terrace Park, ήρθαν στο φως πολλά αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία βρίσκονται πλέον υπό την προστασία της Διεύθυνσης Μουσείου Σαμψούντας. Μεταξύ αυτών είναι ένα χάλκινο κηροπήγιο που φέρει διακοσμητική κεφαλή ταύρου.

Το πιο σημαντικό, όμως, εύρημα είναι μία μαρμάρινη προτομή του Πάνα, η οποία βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση και μαρτυρεί την παρουσία των Προγόνων μας στην περιοχή (κάτι αυτονόητο), όπως και τα λατρευτικά πιστεύω τους, που είναι αποκρυπτογραμμένοι συμβολισμοί. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, περισσότερες από 350 ανασκαφές έχουν διεξαχθεί στις επαρχίες της Τουρκίας με συμμετοχή ξένων αρχαιολογικών αποστολών από τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 27 εκατ. τουρκικών λιρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου