Translate

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Αποκάλυψη σημαντικού μυκηναϊκού οικισμού στον Αντικάλαμο


Σημαντικός είναι ο αρχαίος οικισμός, των μυκηναϊκών χρόνων, που έχει βρεθεί στον Αντικάλαμο, κοντά στον υποσταθμό της ΔΕΗ, κατά τις εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου. Αυτό τόνισε στην "Ε" η προϊσταμένη της ΛΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αννα Καραπαναγιώτη...

«Πέσαμε σε κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή τεκμηρίωση», παρατήρησε η προϊσταμένη, ενημερώνοντας πως συνεχίζονται οι ανασκαφές. Επεσήμανε πως «είναι ο πρώτος οικισμός, που ανακαλύπτεται τόσο κοντά στην πόλη της Καλαμάτας. Μέχρι τώρα είχαμε οικισμούς στην Πυλία, ενώ στην ευρύτερη περιοχή, στην Αρχαία Θουρία, έχουν βρεθεί τάφοι και νεκροταφεία». Σημείωσε ότι στον οικισμό βρέθηκαν κομμάτια από τοιχογραφίες και ειδώλια, μικρά πήλινα αγαλματάκια. Εκτίμησε πως ο οικισμός που χρονολογείται εδώ 3.000 χρόνια, από τη μυκηναϊκή εποχή, ήταν σε πλαγιά με καταπληκτική θέα.
Η κ. Καραπαναγιώτη παρατήρησε ότι η αρχαιολογική έρευνα και αποστολή θα ολοκληρωθεί, όπως απαιτείται, χωρίς να καθυστερήσει η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.

πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου