Translate

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Ερμής: ο συνδετικός Λόγος με τον ουρανό του Διός και της ροής Ήρας

Ερμής, σημαντικότατη συμπαντική δύναμις, ισταμένη ανάμεσα στο Δία (δύναμις) και στα υπόλοιπα όντα, είναι ο Θεός ο οποίος συνδέει με τα μηνύματά του και τις αγγελίες του τον ουρανό με τους ανθρώπους, για αυτό εκ του είρω (συνδέω) είναι ο Ερμής ο μεταφέρων τις πληροφορίες που συνδέουν τους φωτισμένους ανθρώπους με τον ουρανό του Διός και της ροής Ήρας.

ΤΙ ΛΟΓΗΣ ΨΥΧΗ ΕΧΩ ΤΩΡΑ;


"Τώρα δα για ποιο πράγμα χρησιμοποιώ την ψυχή μου;" Ανά πάσα στιγμή αυτό να ξαναρωτάς τον εαυτό σου και να εξετάζεις μέσα σου:

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Η πλέον εσφαλμένη ανθρώπινη πίστιν περί θανάτου

Η απελευθέρωση του Ανθρώπου όχι από το σώμα αλλά από το Νου, ο οποίος υλικοποιεί τις αϋλες δυνάμεις που συνθέτουν το σώμα ονομάσθηκε θάνατος, ο θάνατος δεν διαλύει το σώμα, αυτό αποτελεί την πλέον εσφαλμένη ανθρώπινη πίστιν, ο θάνατος ανακατανέμει τις ήδη και πάντα υπάρχουσες δυνάμεις που συνθέτουν το σώμα.

Τέτοια είναι η φύση του κάτω κόσμου

"Τέτοια είναι η φύση του κάτω κόσμου. Όταν λοιπόν φτάσουν οι πεθαμένοι εκεί που τους φέρνει ο δαίμονάς του τον καθένα, πρώτον ξεχωρίζουν με δίκη αυτοί που έζησαν ωραία και με ευσέβεια, και οι άδικοι.

"ΕΚΑΣΤΟΣ ΕΦ' Ω ΕΤΑΧΘΗ". ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΣ ΤΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΊ

Δεν υπάρχει ούτε τρόπος, όσο και αν πασχίζουμε, ούτε και λόγος φυσικά για να επεμβαίνουμε στην κρίση ή στην απόφαση άλλων. Ας μην αγωνιούμε πια για το αν σε αυτόν τον Μαραθώνιο θα τρέξουν και άλλοι μαζί μας.

Ο Έλλην αρχιτεκτόνησε τους Θεούς του προκειμένου να τακτοποιήσει τις κοσμικές δυνάμεις


Περί της Ελληνικής αρμονίας.

Η Ελληνική έλλογος υπέρβασις είναι το αντίστοιχο της χριστιανικής συναισθηματικής αμαρτίας. Βέβαια κολοσσιαίο χάσμα οντικής δυνάμεως χωρίζουν αυτά τα δύο μεγέθη. Ο Ήλιος αντιστοιχεί στον λαμπτήρα χωρίς όμως καμία σύγκριση να μπορεί μεταξύ τους να γίνει. 
Ποια όμως είναι η πρωτίστη και κυρία διαφορά ανάμεσα στην Ελληνική δυνητική υπέρβαση και στη χριστιανική δυνητική αμαρτία.