Translate

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Εμείς οι παγανιστές(...) Τότε, οι άνθρωποι τους αποκαλούσαν «παγανιστές». Κάποιοι εξ αυτών ήταν τόσο περήφανοι για τον τίτλο αυτό, που τον ενσωμάτωσαν στα ονόματά τους με τον ίδιο τρόπο που κάποιος φορά έναν πολύτιμο λίθο. Διότι παγανιστής είναι εκείνος που παραμένει αληθινός στον εαυτό του και στη Φυλή του, εκείνος του οποίου Αίμα ρέει αγνά στις φλέβες του. Και αυτό το αγνό Αίμα δεν αντιλαμβάνεται τον κόσμο με τον περιφρονητικό μορφασμό του Σινά, ούτε με τα αδύναμα γόνατα της Ναζαρέτ.

Φθινοπωρινή τροπή

 

Το φθινόπωρο δεν αγαπιέται από τον κόσμο. Δεν είναι έρωτας κεραυνοβόλος σαν αυτός της Άνοιξης ή του καλοκαιριού. Έρχεται σαν γνωστός, σαν φίλος, σαν γείτονας και ποτέ σαν αγαπημένος, σαν εραστής. Μετά και αφού περάσουν οι χρόνοι, αγαπιέται αργά αλλά σεβαστά.

Λησμονημένη η διαπλανητική γνώσηΛησμονημένη η διαπλανητική γνώση, έδωσε δειλά-δειλά τη θέση της σε μύστες ανθρώπων οι οποίοι κυνηγημένοι και αυτοί από τους γνωστούς θεϊστές άφησαν κάποια ψήγματα κοσμικής γνώσης, κνισματική και αποσπασματικής, η οποία από κάποιους και μόνο ακολουθείται (αναφερόμαστε σε μύστες ως ο Ορφέας, ο Όμηρος κ.λ.π). Σταδιακά οι υπεργήϊνες θεοσοφίες εξαφανίσθηκαν, κρύφιες δυνάμεις του Όντος περασμένες στον Άνθρωπο λησμονήθηκαν, μετά μάλιστα την κλασσική φιλοσοφία ο Άνθρωπος προσάρμοσε τη φιλοσοφία μόνον επί της Γης.

Οι Άριστοι περιμένουν με όλες τις αποχρώσεις και τα είδη του κωνείου.


Ο μονοθεϊστικός έλεγχος επί του ανθρώπου συνεχίζεται. Το χριστιανικό πρόσωπο προσέφερε ένα μέγεθος το οποίο ποτέ δεν το αγάπησε ο προαιώνιος Ελληνισμός. Την πλήρη συγκεκριμενοποίηση του ανθρώπου. 

Δώσ’ στους λαούς το Ρόδο, Ορφέα!


«Ορφέα, δώσε το Ρόδο και σ’ εμάς, και δώσ’ το σ’ όλους, τι είν’ η ζωή πικρή απ’ την ώρα τούτη που ο ανασασμός του διάβη από μπροστά μας και δεν απλώθη στη γην όλη.
Δώσ’ το το Ρόδο στους λαούς, Ορφέα.

Λίγοι ευτυχούν χωρίς να κρίνουν και να κουτσομπολεύουν


Είναι βαρύ και δύσκολο να αντέξει στον πειρασμό ο άνθρωπος να μην κρίνει ούτε να ασχολείται με τον βίο των συνανθρώπων του.
Να μην ανακυκλώνει λόγια που διαλύουν.

Κάθαρσις: ο οδηγός της ψυχής προς το βασίλειο των θεών

        


Εννοιολογικά ο όρος κ ά θ α ρ σ η προσδιορίζεται ως απολύτρωση της ανθρώπινης ψυχής από εγγενή ή επίκτητα στοιχεία, που εμποδίζουν την ισορροπημένη λειτουργία της. Είναι μια εξαγνιστική στη φύση της διαδικασία, κατά την οποία η ψυχή μπορεί να απαλλαγεί από τα περιττά στοιχεία που απέκτησε επιτελώντας τις λειτουργίες της. Ήταν, επίσης, απαραίτητη για την εισδοχή στα αρχαία μυστήρια, που είχαν στόχο την ένωση της ψυχής με την θεία όψη της ύπαρξης.

Η ψυχή κατά την διάρκεια του ύπνου
Η ψ υ χ ή εκτελεί κατά τη διάρκεια του ύπνου όλες της λειτουργίες του σώματος και της ψυχής. Όποιος λοιπόν ξέρει να ερμηνεύει τούτα σωστά, γνωρίζει μεγάλο μέρος της σοφίας, κυρίως για όσες σωματικές παθήσεις προαναγγέλλει η ψυχή.

Θέση στην αιωνιότητα


Τα γεγονότα της ζωής ενός ατόμου δεν μετράνε, έχουν προορισμό τον ΘΑΝΑΤΟ, το ΤΙΠΟΤΑ, την αποσύνθεση στο φως του Χρυσού Ήλιου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν με ενδιαφέρουν οι προσωπικές βιογραφίες.

Μοναδική μας μάχη να ισιώσουμε τον κύκλο

Το μοτίβο υπάρχει επειδή υπάρχει η επανάληψη. Η επανάληψη υπάρχει επειδή δίνει την ψευδαίσθηση της ασφάλειας. Η ασφάλεια είναι πανανθρώπινη Ανάγκη. Και η Ανάγκη είναι θεά για τους Έλληνες.

Η προσταγή της αμάθειας


Γιατί οι άνθρωποι, στηριγμένοι στις δοξασίες τους, έθεσαν τον ν ό μ ο ως επόπτη αυτών που δικάζουν, εγκαταλείποντας την αληθινή δικαιοσύνη και την ψ υ χ ή που υπάρχει με το σώμα της στην α ι ω ν ι ό τ η τ α.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ

Είναι δύσκολο να βρω λέξεις που να εκφράσουν όλα αυτά που με κάνατε να νιώσω με το ενδιαφέρον σας σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε στο μπλογκ μου..Από τις λίγες φορές που αυτή η ευλογημένη ελληνική γλώσσα θεών και ανθρώπων δεν μπορεί να με βοηθήσει να εκφραστώ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. Τα υπόλοιπα είναι λόγια που λέγονται μέσα στην καρδιά μου και νομίζω πως τα ακούτε..

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΣΧΕΔΟΝ 3.000 ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΥΘΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

Παραβιάζει τους όρους της κοινότητας του φβ το μπλογκ μου Μυθική Αναζήτηση που έχει θεματολογία μυθολογία, φιλοσοφία, αρχαία ελληνική γραμματεία. Το περιεχόμενο είναι λέει προσβλητικό και εξαφάνισαν όλους τους συνδέσμους της από παντού, τοίχους, σελίδες, ομάδες. Όπου και να είχε κοινοποιηθεί σύνδεσμος της Μυθικής αναζήτησης τα τελευταία χρόνια έχει εξαφανιστεί.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ;

Η αρρώστια είναι σαν την μύγα. Όσο κινείσαι δεν μπορεί να κάτσει πάνω σου. Κάθεται μόλις σταματάς την κίνηση.
Πολλές φορές ακούμε ιστορίες για ανθρώπους που μόλις βγήκαν στην σύνταξη αρρώστησαν. Αλλά αυτό που σίγουρα συμβαίνει είναι πως η καθιστική ζωή σκοτώνει.

Ο Μέγας Τεμαχισμός

21ος αιώνας. Ο Μέγας Τεμαχισμός. Σε φιλίες, σε γάμους, σε σχέσεις, σε οικογένεια, σε εαυτούς. Δεν πρόκειται για ξεκαθάρισμα της ήρας από το στάχυ. Ούτε για κατάρρευση μόνο των σαθρών και σάπιων.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Η ευημερία κενώνει την ψυχή


"Άρα, το ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ δεν είναι να υποφέρεις αρμονικά την δ υ σ τ υ χ ί α, αλλά την ε υ τ υ χ ί α, αφού όλοι, όταν βρίσκονται σε δυστυχία, συνήθως φαίνονται να είναι ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ και ΚΟΣΜΙΟΙ στο ΗΘΟΣ, ενώ όταν ευημερούν, φαίνονται ΑΝΔΡΕΙΟΙ, ΜΕΓΑΛΟΦΡΟΝΕΣ και ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΙ.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Ας ασχοληθούμε με τη βαθεία και Αιωνία φύση της Ελλάδος

Κλείσθηκε η Ελληνική ιδέα, το Ελληνικό φως, ο Νους των Ελλήνων Σοφών Πατέρων μας μέσα στα στενά όρια του κράτους, μόνο και μόνο για να αποκτήσει εφήμερο σώμα, να κυβερνηθεί, να εξουσιασθεί να καθοδηγηθεί.