Translate

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΦΘΟΝΕ ΑΤΥΧΙ: ΤΑ ΦΥΛΑΚΤΑ ΤΟΥ ΦΘΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΣΚΑΝΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ

Ο φθόνος αποτελούσε αναπόσπαστο και ουσιώδες μέρος της βασκανίας. Όπως αναφέρει ο Πλούταρχος στο έργο του «Συμποσιακά», η αρνητική ενέργεια εκπέμπονταν από τα μάτια των φθονερών ως είδωλα, γεμάτα μοχθηρία και βασκανία, τα οποία εισέρχονταν στα θύματα τους, διαταράσσοντας και κακοποιώντας το σώμα και τη σκέψη τους.

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΑΘΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΣΑΣ

«Όταν τον ρώτησε κάποιος, πώς μπορεί κανείς να είναι βέβαιος ότι ο θεός βλέπει όλες του τις πράξεις, του είπε:
Δεν νομίζεις ότι όλα είναι ενωμένα;
Έτσι νομίζω, του απάντησε.
Δεν νομίζεις ότι τα επίγεια επηρεάζονται από τα επουράνια;
Ναι είπε.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

 

«Συνηθίζουμε να λέμε ότι δεν ευθυνόμαστε για τους γονείς που μας έτυχαν, ότι αυτοί δόθηκαν στους ανθρώπους τυχαία· θα μπορούσαμε όμως να γίνουμε παιδιά εκείνων που θα επιλέξουμε.

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

ΖΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΩΡΑΙΑ

 

Ο Σενέκας αντιμετωπίζει τον θάνατο με ανδρεία και νιώθει μεγαλόψυχος και γενναιόδωρος απέναντι στη ζωή, γιατί, ό,τι του έδωσε, αυτός το επιστρέφει καλύτερο. Λέει λοιπόν:

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ

Εσύ είσαι κομμάτι του Θεού. Μέσα σου έχεις κάποιο μέρος εκείνου. Γιατί, λοιπόν, δεν αντιλαμβάνεσαι τη συγγένειά σου με τον Θεό;

Η ΜΟΛΥΝΣΗ


Ακολουθούν το ελληνικό θαύμα, συμμετέχουν σε δρώμενα Ελλήνων, αγωνίζονται για την αρετή, γράφουν βιβλία, κάνουν εισηγήσεις, αλλά από το πρωί ως το βράδυ κοροϊδεύουν, μισούν, χλευάζουν, φθονούν, έχουν εμπάθεια και νιώθουν ανώτεροι, πως υπερέχουν έναντι των άλλων, κρίνοντας τους συνανθρώπους για τις επιλογές τους και δικάζοντας τους.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΘΝΗΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ;

 

Αφού ο λοιπόν ο θεός δημιούργησε συμμετρία στα πράγματα που ήταν ακατάστατα και τα έβαλε όλα σε τ ά ξ η δημιούργησε από όλα αυτά όλο το σύμπαν, που είναι ένα μοναδικό πλάσμα και έχει μ έ σ α όλα τα θνητά και αθάνατα όντα. Μόνος του έγινε ο δημιουργός των θεϊκών όντων και στην συνέχεια ανέθεσε σε αυτά τα πλάσματα του να πλάσουν τους θνητούς.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΟΙ ΠΡΟΚΟΠΤΟΝΤΕΣ


Στην πορεία μας προς την Ιθάκη, σε αυτό το πανανθρώπινο αλλά και επώδυνο ταξίδι, όλοι μας θα βιώσουμε την κάθοδο στον Άδη.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

«ΒΑΚΧΕΥΣΤΕ ΜΕ ΘΕΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΗΤΙΚΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ»

«Υμνούμε, το αναγώγιο φως των μερόπων, υμνούμε τις εννέα αγγλαόφωνες θυγατέρες του μεγάλου Διός. Οι οποίες τις ψυχές που περιπλανιούνται στα βάθη του βίου τις απάλλαξαν από τις δυσβάστακτες γηγενείς οδύνες μέσω των αχράντων τελετών από βίβλους.

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

ΗΛΙΟΣ: ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ



Λοιπόν αυτό το όνομα φαίνεται ότι θα γίνει ολοφάνερο, αν μεταχειριστούμε τον δωρικό του τύπο—γιατί οι Δωριείς τον ονομάζουν ά λ ι ο ν.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ: ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΙΑ ΝΟΕΙ

Και οι αρ­χαίοι φαίνεται ότι θεωρούσαν την Αθηνά, όπως σήμερα τη θεωρούν οι γνώστες της Ομηρικής ποιήσεως. Γιατί οι πολλοί απ' αυτούς, σχολιάζοντας τον ποιητή, λένε ότι αυτός παριστάνει την Αθηνά σαν νου και διάνοια.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Σταυρός με προτομή του Πάνα


Ασημένιος σταυρός με ένθετο ίασπι που φέρει προτομή του Πάνα. Αν και ποτέ του δεν υπήρξε μια δημοφιλής θεότητα ο Πάνας ωστόσο με την όψη και τις κραυγές του προκαλούσε «πανικό» στους ανθρώπους.