Translate

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΡΤΕΜΗ, ΑΝΟΡΘΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΤΩΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Βασίλισσα Άρτεμη, που διευθετείς και προστατεύεις την ετερότητα της φύσεως· 
παραλαμβάνεις το σύμπαν στην πρωταρχική του ενότητα

ΧΡΕΩΘΕΙΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ






ΙΕΡΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Αυτή η Πυθαγόρεια προτροπή υπήρξε για μένα σεισμός. Σημαίνει πως έχεις την ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να παρέχεις τη συμβουλή (και τις γνώσεις σου) για την πρόοδο και βελτίωση του ατόμου και της ανθρωπότητας.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Δεν λέει τίποτα για τον εαυτό του, ότι τάχα είναι κάποιος ή ξέρει κάτι

Η κατάσταση και ο χαρακτήρας του αμαθούς έχει ως εξής: Την ωφέλεια ή την βλάβη δεν την περιμένει από τον εαυτό του, αλλά από τα εξωτερικά πράγματα. 
Η κατάσταση και ο χαρακτήρας του φιλοσόφου έχει ως εξής: Την ωφέλεια ή την βλάβη την περιμένει από τον εαυτό του.

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Μη ξοδέψεις το υπόλοιπο της ζωής σου με σκέψεις για τους άλλους

Μη ξοδέψεις το υπόλοιπο της ζωής σου με σκέψεις για τους άλλους, όταν δεν ανάγεις το πράγμα σε κάτι καλό για όλους, γιατί θα στερηθείς κάποιο άλλο έργο.

(Ε)ν τη (Ρ)οή της (Γα)ίας έρχεται η εργασία

(Ε)ν τη (Ρ)οή της (Γα)ίας έρχεται η εργασία. Η οντική εργασία είναι η εκ του βάθους του Είναι ανακατανομή δυνάμεων ώστε να προχωρήσει η εξωτερίκευση της εσωτερικότητος του όντος. Ώστε λοιπόν όλα γύρω μας είναι Εργασία διότι όλα είναι γήϊνη ροή, η γη συμμετέχει με τις δυνάμεις της στο οντολογικό γίγνεσθαι. Συλλήβδην η Ελληνική στιγμή συμμετέχει της εργασίας διότι η Ελληνικότητα είναι η αποτύπωσις της εργώδους εκτύλιξης του Όντος.

Ο πολιτισμένος άνθρωπος εξαρτημένος από αοράτους και ορατούς εξουσιαστές τρέμει τα πάντα

Επηρμένοι οι σύγχρονοι επιστήμονες και τεχνολόγοι συνεχίζουν τη μεγίστη αλαζονεία ότι δήθεν ο σημερινός άνθρωπος της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι έτη φωτός έμπροσθεν του λεγομένου "πρωτογόνου" ανθρώπου.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΊΟΥ. Η ΝΕΑ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ


Έχει ήδη εκκολαφθεί το επόμενο θρησκευτικό ιερατείο της ανθρωπότητας, η νέα θρησκεία, η οποία θα κυριαρχήσει και θα κατακυριεύσει στους επόμενους αιώνες την ανθρωπότητα. Θα σπείρει τον φ ό β ο αλλά θα δίνει και την ε λ π ί δ α και την σ ω τ η ρ ί α, συστατικά γνωστά αλλά απαραίτητα καθώς γνωρίζουν οι επιβολείς πως οι μέγιστοι τύραννοι των ανθρώπων ήταν πάντα αυτές οι τρεις έννοιες.

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Έχουν την εντύπωση ότι ο θάνατος αποτελεί τη μεγαλύτερη συμφορά τους

«Πραγματικά αξίζει τον κόπο να παρατηρεί κανείς όσα κάνουνε και λένε οι περισσότεροι άνθρωποι σε καταστάσεις πένθους, καθώς και όσα επαναλαμβάνουν κάθε τόσο όσοι προσπαθούνε τάχα να πούνε λόγια παρηγοριάς:

Ο πόλεμος είναι ηλεκτρονικός και οι αντίπαλοι οι χωρισμένοι λαοί εντός των πόλεων

Περί των ενεργειακών αυξήσεων.
Αποδίδεται στον Ευριπίδη το περίφημον απόφθεγμα : "όλβιος όστις της ιστορίης έσχε μάθησιν" (ευτυχής όποιος γνωρίζει ιστορία). Την κατά Θουκυδίδειο όμως τρόπο ιστορία, η οποία μέσα από νόμους και αίτια και συνέπειες, διδάσκει και καταδεικνύει τι συνέβη τι συμβαίνει και τι θα συμβεί.

Στην σύγχυση τα ηνία..

Η ανθρώπινη φύση και κυρίως το πνευματικό και μη υλικό κομμάτι της, έχει την τάση να έλκεται από τα κατώτερα της τμήματα. Έναν συνδυασμό ενστίκτων και συναισθημάτων. Τα όρια δηλαδή του ανθρώπου διευρύνονται όρος τα κάτω θα μπορούσαμε να πούμε. Στην αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή τα όρια διευρυνόντουσαν προς τα πάνω θα είχαμε άνθιση των αρετών, της εν συναίσθησης και της πνευματικής καλλιέργειας.

Η στενοχώρια είναι μήνυμα του υπερεαυτού μας από τον Όλυμπο

Περί της στενοχωρίας
Τα όρια της στενοχώριας μας είναι τα όρια του κόσμου μας. Είτε πρόκειται για θέματα πνευματικά, ψυχικά ή σωματικά. Ηθικά, προσωπικά, οικογενειακά ή πάσης φύσεως κοινωνικά. Η στενοχώρια είναι το μέτρο του πνευματικού και αξιακού αναστήματός μας, ο μετρητής ο οποίος καταγράφει το Είναι μας εσωτερικά και εξωτερικά. 

ΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ. Η ΥΠΑΚΟΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ

«Πώς μπορεί κάποιος άνθρωπος να διασφαλίσει την εξουσία του επάνω σε κάποιον άλλον, Ουίνστον;»