Translate

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

'Oποιος προτιμά από τον εαυτό του την πατρίδα, είναι αγαπητός στους θεούς

 «Όπως ακριβώς λοιπόν είναι ανόητος, εκείνος που προτιμά το ένα από τα πέντε δάχτυλα, και λογικός, εκείνος που προτιμά τα πέντε από τα ένα (διότι ο ένας περιφρονεί και ό,τι προτιμά,ενώ ο άλλος ανάμεσα στα πέντε περισώζει και το ένα), κατά τον ίδιο τρόπο πάλι όποιος θέλει να σώσει τον εαυτό του περισσότερο από την πατρίδα, εκτός που κάνει αθέμιτα πράγματα, είναι γενικά ανόητος, επειδή επιθυμεί αδύνατα πράγματα, ενώ, όποιος προτιμά από τον εαυτό του την πατρίδα, είναι αγαπητός στους θεούς και με συγκροτημένη σκέψη.

Εμπρός, άνθρωπε, προσκύνα την θεά Τύχη

«Εμπρός, άνθρωπε, προσκύνα την θεά [δηλ.την Τύχη], έχοντας κατά νου ότι είσαι τυχερός όσο είσαι καλά στο μυαλό, έχεις το σώμα υγιές, η γυναίκα σου είναι πιστή, τα παιδιά σου φρόνιμα, κρατάς την πατρική περιουσία και έχεις αληθινούς φίλους.

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Επιστολή του Stefen G. Miller: "Παιονία..όχι Μακεδονία"


Ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλευ Στέφεν Μίλλερ, με… μνημειώδη επιστολή του, προς το επίσημο Περιοδικό του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου «Archaeology Magazine», ξεσκεπάζει τους σφετεριστές της Ιστορικής Αλήθειας και με αδιαμφισβήτητα επιστημονικά επιχειρήματα, καταρρίπτει απόλυτα τους ισχυρισμούς των Σκοπίων, περί του δήθεν δικαιώματός τους να αποκαλούνται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»!...

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Ζάλμοξις: Ο μύστης θεός των Θρακών

  Μέσα στον ατελείωτο κατάλογο των θησαυρών της ελληνικής μυθολογίας υπάρχει ένα όνομα που παραμένει ανεξερεύνητο στους πολλούς: Ο Ζάλμοξις. Ένας άνθρωπος που υμνήθηκε σαν θεός ή ένας θεός που έζησε ανάμεσα στους ανθρώπους. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Οι πληροφορίες για τον Ζάλμοξη μας έρχονται από τον Ηρόδοτο κατά κύριο λόγο αλλά και από τον Πλάτωνα και τον Στράβωνα. Ας πάμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι του μύθου.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Η διπολικότητα του Ελληνικού έθνους

  "Το ελληνικό έθνος έχει χαρακτηρισθεί επανειλημμένα ως η κατεξοχήν μεγαλοφυΐα ανάμεσα στους λαούς. Αλλά η μεγαλοφυΐα διακρίνεται προπάντων για δύο πράγματα: τη διπολικότητα και την οικουμενικότητά της.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Αν πράγματι είσαι Έλληνας, τότε βγάλε τον σκασμό και ξεκίνα να ματώνεις

   Αφορμή για να γραφτούν οι παρακάτω σκέψεις μου στο περιοδικό Νόημα που κυκλοφορεί, http://mythiki-anazitisi.blogspot.com/2018/10/blog-post_23.html με τον αρχικό τίτλο "Βγάλε τον σκασμό και ξεκίνα να ματώνεις", στάθηκε ένα πράγμα: η ανάγκη που προέκυψε τα τελευταία χρόνια να δηλωθεί και να ξεκαθαριστεί, από ένα σύνολο Ελλήνων, αν είναι ακόμη δούλοι-ραγιάδες-Ρωμιοί ή Έλληνες.  Πόσο ακίνδυνη είναι μια τέτοια δήλωση; Ας ξεκινήσει ο ..πόνος.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Ο Όμηρος χάρισε στους Έλληνες τους θεούς τους.

  "Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι ο Όμηρος, μαζί με τον Ησίοδο, είναι οι δημιουργοί των θεών στην Ελλάδα: «αυτοί έπλασαν την ιστορία για τη γέννηση των θεών στους Έλληνες και έδωσαν στους θεούς τα ονόματα, και τους διαίρεσαν σε κατηγορίες, καθορίζοντας τα προνόμια και την αρμοδιότητα του καθενός» (Ηροδότου, 2, 53).

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

"Προέχει η διάσωση του ιστορικού σκάφους του Ελληνισμού"

 “Ανάμεσα στους Έλληνες υπάρχουν πάντα οι μηδίζοντες. Οι οποίοι οδηγούν τον εχθρό μέσα στα τείχη. Αυτό το όνειδος επιβάλλεται να εκλείψει, τούτη την έσχατη ώρα, που απομείναμε μόνοι και ολίγοι, σε μια λωρίδα στενής γης.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

«Εξορίσαμε την ομορφιά, οι Έλληνες για χάρη της πήραν τ’ άρματα»

«Η τραγικότητα του μεσογειακού ήλιου έχει κάτι διαφορετικό απ' την τραγικότητα της ομίχλης. Έρχονται στιγμές που πάνω στη θάλασσα και στους πρόποδες των βουνών η νύχτα πέφτει μέσα στην τέλεια καμπύλη ενός μικρού κόλπου. Υψώνεται τότε πάνω απ' τα σιωπηλά νερά μια πλησμονή γεμάτη αγωνία.