Translate

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΧΑΡΆΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ

Κάποιοι φίλοι του Σωκράτη γνώρισαν ένα διάσημο φυσιογνωμιστή, του έδειξαν από μακριά τον Σωκράτη και του ζήτησαν να περιγράψει το χαρακτήρα του.

ΙΔΟΥ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ

«... Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως τότε φτάνει κανείς σε μια γενικότερη ελευθερία και σε μια διαρκέστερην αλήθεια, όταν πασχίζει καθημερινά να είναι πραγματικά ελεύθερος και αληθινός.

«Μόνο τώρα της το κάνω χαράμι το παιδί μου»


 Αν και στην μυθική αναζήτηση δημοσιεύω ότι αφορά το ελληνικό θαύμα, κάποιες φορές νιώθω την ανάγκη να σας πω μια ιστορία. Πριν από λίγο καιρό σας σύστησα τον αδερφό μου, τώρα θα σας πω για μια συννεφοντυμενη κοπελιά, την γιαγιά μου. Ας πάμε όμως να ξετυλίξουμε το νήμα από μια ακόμη ζωή που ήλθε, είδε και απήλθε.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

ΈΡΕΒΟΣ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΑΣ

"Το Χ ά ο ς γέννησε δύο παιδιά, το ένα το λένε Έρεβος και το άλλο Νύχτα. Το Έ ρ ε β ο ς, ως ευθεία προέ­κταση του Χάους, είναι το μαύρο σκοτάδι, η δύναμη του σκό­τους στην πλέον καθαρή μορφή του, το αμιγές σκότος. Η πε­ρίπτωση της Ν ύ χ τ α ς είναι διαφορετική.

Μαρτυρίες για θεραπεία από τον Ασκληπιό

«Συ είσαι ο πιο κατάλληλος γιατρός και ο Απόλλωνας Παιάνας τιμά το φως σου»,

(Πίνδαρου, Πύθιαι Ωδαί, 4 επ. 12).
Ο Α σ κ λ η π ι ό ς τιμήθηκε ως καλός γιατρός, ήρωας και τέλος ως θ ε ό ς όπου και κατατάχθηκε ανάμεσα στους αθανάτους. Δεν υπήρξε μονάχα γιατρός αλλά και χρησμωδός, κατείχε μαντικές ικανότητες· ήταν ευεργετικός θεός, προστάτης και παντοδύναμος σωτήρας των ανθρώπων.
Πρόσφερε απλόχερα τη βοήθειά του σε κάθε άνθρωπο που είχε ανάγκη, δείχνοντας έμπρακτα αγάπη και συμπόνια. Με αυτό τον τρόπο μας διδάσκει ότι αληθινός γιατρός είναι εκείνος που, χωρίς ιδιοτελή κίνητρα, προσφέρει τον εαυτό του στη μείζονα μάχη για τη θεραπεία του κόσμου.
Ας διαβάσουμε κάποιες από τις θεραπείες του.

ΕΛΛΑΣ: Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΟΙΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


"Είναι πικρή αλήθεια ότι μετά τη βίαιη επιβολή του χριστιανισμού, ο κόσμος σκοτείνιασε, το αρχαίο ελληνικό πνεύμα σίγησε, το πλήθος των ελεύθερων ανθρώπων μεταβλήθηκε σε ποίμνιο και η ζωή έγινε κολαστήριο. 
Παντού ενοχές, φωτιές, σκοτάδι πυκνό. 

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΙΚΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΛΥΤΡΩΜΟΥ ΈΞΩΘΕΝ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Το παρακάτω κείμενο αν και γράφτηκε πριν από ογδόντα περίπου χρόνια, νομίζω πως περιγράφει τα τωρινά δεδομένα όπως λίγα. Σε μια εποχή που ο ελληνικός δρόμος συνεχίζει να είναι ο μόνος τρόπος ευδαιμονίας, κάποιοι περιμένουν ακόμα τον μεσσία.
Ας μάθουμε.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Πρώτα γεννήθηκε ο Νους και μετά η νόσος

Πάντα η έννοια μιάς νόσου καθόριζε και την γνωσιακή αλλά και αξιολογική πορεία του πλανήτου. Θα πρέπει βέβαια να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Πρώτα γεννήθηκε ο Νούς και μετά η νόσος. Χωρίς το Νού δεν υπάρχει νόσος. Γι' αυτό και ο θάνατος (τέλος του Νοός) σημαίνει τέλος της νόσου.

Περί των (τελευταίων) γεγονότων στην Αμερική


Όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας έχουν κρυφές πλευρές, αυτές είναι που ως πεμπτουσία απομένει και κινεί την ιστορία. Άγνωστη στους πολλούς, γνωστή όμως σε λίγους, οι πολλοί έχουν μάθει να εξηγούν την ιστορία με βάση το καλό και το κακό, τους καλούς και τους κακούς, τις καλές και κακές σκέψεις και πράξεις. Όμως η πραγματική εξήγηση των γεγονότων ευρίσκεται στην ανακάλυψη της μιάς συνεχούς δυνάμεως η οποία ευρίσκεται πίσω από συμβάντα και γεγονότα.

"ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΝ ΑΝΔΡ ΟΣΟΝ ΟΥΧ ΟΔΕ ΛΑΑΣ ΑΝΑΙΔΗΣ ΩΛΕΣ Ο Δ ΕΙΣ ΥΔΩΡ ΑΡΜΑΤΟΣ ΕΞΕΠΕΣΕΝ"


Πριν από μερικούς μήνες έλαβα ένα μήνυμα στην Μυθική Αναζήτηση από τον κ. Γιάννη Ζάππα. Ζητούσε βοήθεια στην μετάφραση  σχετικά με μια ελληνική επιγραφή στα Χάιλαντς της Σκωτίας.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΡΜΗΣ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Αναζητώντας τους κωδικούς πρόσβασης στην ιερή γνώση μέσω των μύθων, αυτά τα ιερά νάματα των Ελλήνων, πολλές φορές θα βρεθεί αντιμέτωπος ο αναζητητής με αλήθειες που δεν είχε φανταστεί. Ωστόσο δεν είναι τίποτα κρυφό. Αρκεί να αναζητήσουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Μετά όλα θα συνδεθούν.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Γιατί όσοι είναι φοβερά καλοί είναι και φοβερά μόνοι

"Να 'σαι καλή, να 'σαι καλή, να 'σαι πάντα καλή. Και πότε - πότε να 'σαι έξυπνη. Όμως να μην είσαι ποτέ πολύ καλή, ούτε ποτέ πολύ έξυπνη. 

Γιατί δεν υπάρχει πόλεμος στον κόσμο των αθανάτων θεών

"Όταν έβαλε τάξη στο σύμπαν, ο Δίας φρόντισε να διώξει από το θεϊκό κόσμο τη νύχτα, το σκότος, την έριδα. Δημιούρ­γησε ένα βασίλειο, όπου οι θεοί ερίζουν μεταξύ τους αλλά η διαμάχη τους δεν μπορεί να οδηγήσει σε ανοιχτή σύγκρουση.

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΣΕΙΡΗΝΩΝ

Είμαστε μεσοπέλαγα. Στο πλοίο με τον Οδυσσέα. Κάποιοι από εμάς είμαστε οι σύντροφοι του. Άλλοι είμαστε ο ίδιος ο Οδυσσέας.