Translate

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΗΣΕΙΣ ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ


Τα τελευταία δυομισι χρόνια, από τον Οκτώβριο του 2021,δημιούργησα τις παρακάτω φωτογραφίες με ρήσεις, λόγους και παραγγέλματα Ελλήνων. Δεν είμαι επαγγελματίας τεχνίτρια, ούτε γνώστρια προγραμμάτων γραφιστικής, όλες έγιναν με ένα απλό και φθηνό κινητό και μεράκι. 
Τις έχω αναρτήσει ως επί το πλείστον στον λογαριασμό μου στο φβ αλλά και σε άρθρα της Μυθικής Αναζήτησης.

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Triumpher: Οι Έλληνες νικητές!


«Ο Ζευς χτυπάει τον κεραυνό του
Απάντησε στο κάλεσμα Εμφανίζεται εκ του δεξιού μέρους στον σκοτεινό ουρανό  Μας προσκαλεί Τραγουδάμε για την δύναμη του Καθώς ακολουθούμε το κεράτινο σκήπτρο»
      Storming The Walls-Triumpher

Θα ξεκινήσω την αναφορά μου στην μουσική προσφορά δυο νέων Ελλήνων στον Ελληνικό καύσωνα- αυτό της φιλοσοφίας, της μυθολογίας, των τεχνών και των Ελλήνων θεών- του συγκροτήματος Triumpher (το όνομα σημαίνει αυτός που διαρκώς, συνεχώς είναι νικητής) με τα λόγια του John Holland Smith στο βιβλίο "Ο θάνατος του αρχαίου κόσμου" : 
«Και όσο περνά ο χρόνος ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αφουγκράζονται 
τους θεούς και μένουν έκπληκτοι με όσα ακούνε.»

Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΝΩ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ


«Τους Δ ι ό σ κ ο υ ρ ο υ ς, τον Η ρ α κ λ ή, τον Α σ κ λ η π ι ό και τον Δ ι ό ν υ σ ο, για τους οποίους οι Έλληνες πίστεψαν ότι από άνθρωποι έγιναν θεοί, οι χριστιανοί δεν τους δέχονται ως θεούς -παρ’ όλα τα καλά που πρόσφεραν στην ανθρωπότητα- διότι, λέει, αρχικά υπήρξαν άνθρωποι.
Μα και τον Ιησού, σαν πέθανε δεν τον ξαναείδε κανείς -μόνο τα μέλη της παρέας του επιμένουν πως τον είδαν, ενώ το πολύ πολύ να είδαν κανένα φάντασμα.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ


Αγάπησα την λογοτεχνία και την ποίηση. Μου έδιναν γενναιόδωρα εικόνες και αισθήσεις. Το ίδιο βέβαια έδιναν στην ψυχή μου και οι υπόλοιπες τέχνες. Όταν όμως η ζωή γινόταν πιο βαριά χρειαζόμουν οδηγό. Λόγω χαρακτήρα, οδηγό δεν έψαξα ανάμεσα στους ανθρώπους ώστε να γραπωθώ σε κάποιον σωτήρα και να σωθώ, ούτε σε πλαστούς θεούς άλλων.
Αναζητώντας άλλοτε παραμυθία και άλλοτε εξήγηση για τα ...πάντα, η ελληνική γραμματεία και φιλοσοφία είναι ο μόνος οδηγός "σωτηρίας".
Ο οδηγός που δείχνει τον δρόμο προς την ευδαιμονία είναι ο ελληνικός.
Μόνο που, αν και ο οδηγός είναι εκεί, ο δρόμος δεν υπάρχει....τον φτιάχνει ο καθένας μόνος του.
Η ελληνική πορεία είναι ο δρόμος του ενός.
Έτσι ότι και να συμβαίνει μέσα στα ελληνικά κείμενα υπάρχει Λύσις.΄Όταν το σώμα μου δεν με υπακούει και οι γιατροί με προσπερνούν ως ένα ακόμη στατιστικό, το παρακάτω απόσπασμα πάντα με βοηθά.

ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΙ, ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Οι Ιουδαίοι είναι κάτι δραπέτες από την Αίγυπτο, που δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ τίποτα το αξιόλογο, καθώς ποτέ δεν ασχολήθηκαν ούτε με την παιδεία ούτε καν με την αριθμητική. Τίποτα από την όλη ιστορία τους δεν έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των Ελλήνων.

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΚΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΛΙΓΑ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ


«Ο κυνισμός είναι ο δυναμικός δρόμος προς την αρετή. Και οι σοβαροί άνθρωποι πρέπει να ακολουθούν τον κυνισμό, ως φιλοσοφική διδασκαλία. Ο ορισμός του κυνισμού είναι: σύντομος δρόμος προς την αρετή.

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΩΝ

Όταν ο βασιλιάς Παυσανίας ήταν στον κολοφώνα της δύναμής του και νόμιζε ότι μπορούσε να κάνει τα πάντα, παρότρυνε τον Σιμωνίδη σε ένα συμπόσιο να πει λίγα σοφά λόγια. Εκείνος είπε:«ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!».
Τότε ο Παυσανίας πήρε τα λόγια αψήφιστα.