Translate

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΝ ΙΚΕΤΩΝ ΣΤΑ ΑΣΚΛΗΠΙΕΊΑ

Οι ικέτες, που επισκέπτονταν τους ναούς του Ασκληπιού προκειμένου να κοιμηθούν στο άβατο περιμένοντας ένα θεϊκό όνειρο ή όραμα, ήταν προφανώς εξαντλημένοι από το μακρύ ταξίδι τους και προσηλωμένοι στην αρρώστια τους.

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

ΠΡΩΙΝΉ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΥΣ


Θεοί των Ελλήνων, δωρητές όλων των αγαθών, εσείς που είστε απαλλαγμένοι από την φθορά, εισακούστε με ευσπλαχνία θεοί αυτή μας την επίκληση.

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ

Η γονεϊκή σχέση, η γένεσις ενός Νέου Ανθρώπου, είναι αυτή η οποία αντιπροσωπεύει την πραγματική και βιωματική και κινητική δύναμη που κινεί τον κόσμο μας στο χθες, στο σήμερα, στο αύριο. Ο νέος γεννηθείς άνθρωπος είναι αυτός ο οποίος συμβάλλει συνεχώς και αενάως στην αθανασία και συνέχεια του κόσμου αυτού.

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Ποιος είναι ο θεός Κρόνος;

Ο μύθος είναι γνωστός, ο Κρόνος σύζυγος και ομογάλακτος της Ρέας, ευνούχισε τον Ουρανό από τον οποίο και προήλθε με τη βοήθεια της Γαίας.
Ευρισκόμεθα σε επίπεδο όχι σκέψεων αλλά αγνών οντολογικών υπαρχουσών δυνάμεων στο σύμπαν, στο μεγαλόκοσμο των ευφυών Ελλήνων. 
 Ευρισκόμαστε λίγο πριν να ξεκαθαρίσει το σύμπαν, οι Τιτάνες ως δυνάμεις να κρυφθούν (θα επανέλθουν όταν ο Νούς αυτού του κόσμου εκμετρήσει το ζην) ο Νούς (Δίας) να αναλάβει τα ηνία της διάστασής μας ως σκέψη και πράξη πέρα από τη δύναμη ως τέτοια.

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



Όλο αυτό γίνεται γιατί είστε στραμένοι στα εξωτερικά. Στην ύλη. Η ύλη είναι το αληθινό ψεύδος. Η ύλη είναι αδυναμία. Όσο την κυνηγάτε και ακολουθείτε αυτούς που την τάζουν ακολουθείτε τους απατεώνες ενός ψεύδους. Εσείς τους δώσατε δύναμη. Εσείς τους κάνατε άρχοντες του κόσμου.