Translate

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Ερμής: ο συνδετικός Λόγος με τον ουρανό του Διός και της ροής Ήρας

Ερμής, σημαντικότατη συμπαντική δύναμις, ισταμένη ανάμεσα στο Δία (δύναμις) και στα υπόλοιπα όντα, είναι ο Θεός ο οποίος συνδέει με τα μηνύματά του και τις αγγελίες του τον ουρανό με τους ανθρώπους, για αυτό εκ του είρω (συνδέω) είναι ο Ερμής ο μεταφέρων τις πληροφορίες που συνδέουν τους φωτισμένους ανθρώπους με τον ουρανό του Διός και της ροής Ήρας.

ΤΙ ΛΟΓΗΣ ΨΥΧΗ ΕΧΩ ΤΩΡΑ;


"Τώρα δα για ποιο πράγμα χρησιμοποιώ την ψυχή μου;" Ανά πάσα στιγμή αυτό να ξαναρωτάς τον εαυτό σου και να εξετάζεις μέσα σου:

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Η πλέον εσφαλμένη ανθρώπινη πίστιν περί θανάτου

Η απελευθέρωση του Ανθρώπου όχι από το σώμα αλλά από το Νου, ο οποίος υλικοποιεί τις αϋλες δυνάμεις που συνθέτουν το σώμα ονομάσθηκε θάνατος, ο θάνατος δεν διαλύει το σώμα, αυτό αποτελεί την πλέον εσφαλμένη ανθρώπινη πίστιν, ο θάνατος ανακατανέμει τις ήδη και πάντα υπάρχουσες δυνάμεις που συνθέτουν το σώμα.

Τέτοια είναι η φύση του κάτω κόσμου

"Τέτοια είναι η φύση του κάτω κόσμου. Όταν λοιπόν φτάσουν οι πεθαμένοι εκεί που τους φέρνει ο δαίμονάς του τον καθένα, πρώτον ξεχωρίζουν με δίκη αυτοί που έζησαν ωραία και με ευσέβεια, και οι άδικοι.

"ΕΚΑΣΤΟΣ ΕΦ' Ω ΕΤΑΧΘΗ". ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΣ ΤΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΊ

Δεν υπάρχει ούτε τρόπος, όσο και αν πασχίζουμε, ούτε και λόγος φυσικά για να επεμβαίνουμε στην κρίση ή στην απόφαση άλλων. Ας μην αγωνιούμε πια για το αν σε αυτόν τον Μαραθώνιο θα τρέξουν και άλλοι μαζί μας.

Ο Έλλην αρχιτεκτόνησε τους Θεούς του προκειμένου να τακτοποιήσει τις κοσμικές δυνάμεις


Περί της Ελληνικής αρμονίας.

Η Ελληνική έλλογος υπέρβασις είναι το αντίστοιχο της χριστιανικής συναισθηματικής αμαρτίας. Βέβαια κολοσσιαίο χάσμα οντικής δυνάμεως χωρίζουν αυτά τα δύο μεγέθη. Ο Ήλιος αντιστοιχεί στον λαμπτήρα χωρίς όμως καμία σύγκριση να μπορεί μεταξύ τους να γίνει. 
Ποια όμως είναι η πρωτίστη και κυρία διαφορά ανάμεσα στην Ελληνική δυνητική υπέρβαση και στη χριστιανική δυνητική αμαρτία.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

ΥΠΗΡΞΕΣ ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Ο Τζίτζης μας, ήρθε στην οικογένεια μόλις εννέα ημερών, μια χούφτα άνθρωπος, από μια μανούλα που έφυγε στην γέννα και έζησε 16 χρόνια μαζί μας. Έζησε χαρές και λύπες όπως ζήσαμε βέβαια όλα τα μέλη της.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΝΗΜΑΤΑ ΨΥΧΩΝ, ΑΙΩΝΙΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΥΦΑΝΤΟ ΖΩΗΣ

Ο Κόσμος μας, αυτό το ατελείωτο Υφαντό, όπου Εν- πλέκονται οι ψυχές και τα έργα μας σε Γόρδιους δεσμούς, σε όμορφα κεντήματα, σε πέπλα προστασίας αλλά και λήθης, σε κόμπους, απαραίτητοι οι κόμποι στο πλεκτό. Αυτός ο Κόσμος μας, ο γεμάτος από λωρίδες υφασμάτων και νημάτων.

ΕΛΘΕ ΘΕΑ ΕΣΤΙΑ

Έλα, Εστία, το Όμορφο τούτο Σπίτι να κατοικήσεις...

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

«Πρέπει να τον τρέλανε ένας θεός»

Στον βιβλίο του «Γενεαλογία της ηθικής» και στο κεφάλαιο «Ενοχή, άσχημη συνείδηση και τα συναφή» ο Νίτσε, μεταξύ άλλων, εκθέτει τα επιχειρήματα του και προσπαθεί να εξηγήσει κάνοντας μια θρησκευτική αναδρομή από τις απαρχές των αρχαίων θρησκειών ως τον χριστιανισμό, πόσο τερατώδεις είναι οι έννοιες  «χρέος/ενοχή/αμαρτία και αυτοσταύρωση» στην εξέλιξη του ανθρώπου, η οποία εισέβαλε στις ψυχές των ανθρώπων μέσω αυτού του δόγματος.
Το παρακάτω απόσπασμα είναι μικρό αλλά δίνει μια εικόνα αυτής της πτώσης.

ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ

Αντοχή και δύναμη είναι το Ελληνικό. Πρέπει να αφουγκραστούμε τα μηνύματα των θεών και το δικό τους σχέδιο. Δεν θα επιτρέψουν το σκότος εάν δεν το κάνουμε εμείς.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΣΟΥ

Αλλά εσύ Δία, που είσαι ο πιο μεγάλος και ο πιο έξοχος από τους θεούς, πατέρα μας και πατέρα του εαυτού σου, ανώτατε δημιουργέ των πάντων, πραγματικά παντοδύναμε και απόλυτε βασιλιά, από σένα έχει δοθεί και κατευθύνεται και διατηρείται κάθε βασιλεία και εξουσία, στο κάθε ον διαφορετική, κάτω από την δική σου επίβλεψη και κυριαρχία.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Χαίρετε μακάριοι ήρωες η πιο ευτυχής θεϊκή φύσις του δικού μας γένους.


...Aυτό βέβαια θα γίνει αντιληπτό όταν θα επιτρέψετε να γνωρίσουμε σαφέστερα και καλύτερα όσα πράγματα μας αφορούν, να θυμηθούμε πολύ καλύτερα τους δ ύ ο προηγουμένους βίους μας τον εδώ και τον εκεί και να τους συνδέσουμε μεταξύ τους με τη μνήμη.

Δίας: ο εύδιος μεταφορέας της ζωής

Εκ της δωρικής ρίζης δεύω (ύω, βρέχω) μας παραδίδεται το όνομα του Πατρός θεών και ανθρώπων Διός.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Διότι οι Έλληνες κινήθηκαν μέσα στον πόνο άρα στην σκέψη

Πένομαι, φροντίζω και τρέχω για το καθημερινό μου υλικό ψωμί, με αυτόν τον τρόπο ζω υλικά και αισθητά τον κόσμον.
Σκοπέω , φροντίζω και τρέχω για το καθημερινό μου πνευματικό ψωμί, με αυτόν τον τρόπο ζω πνευματικά και ενορατικά τον κόσμον. 
Άρα πένομαι σημαίνει σκοπέω, ο πόνος είναι η σκέψις, η σκέψις είναι ο πόνος. Άρα ο πόνος είναι η σκέψις του σώματος όπως και η σκέψις είναι ο πόνος του νοός. 

ΖΩΗ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ


Κάθε λίγους μήνες θα "λήγουν" οι εμβολιασμένοι και θα τρέχουν για την επόμενη δόση, για να μπορούν να απολαμβάνουν τα βασικά αγαθά μιας απλής ζωής.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΑ ΑΝΕΛΠΙΣΤΑ;

"Αν λοιπόν o φόβος προκύπτει από την προσδοκία ότι θα πάθουμε κάποια συμφορά, είναι φανερό ότι κανείς από εκείνους που νομίζουν ότι δεν πρόκειται να πάθουν κανένα κακό, δε φοβάται.

Επιβάλλεται να εκδηλώνουμε τον οίκτο μας για έναν που έχει κακά μέσα στην ψυχή του

Το παρακάτω απόσπασμα βρίσκεται στην κορυφή της αρχαίας ελληνικής γραμματείας καθότι έχει σχολιαστεί και αναλυθεί πολύ.

Περί της φυσικής αλλοίωσης του κόσμου μας

Το τελικό στάδιο επικρατήσεως του ηλεκτρονικού-τεχνολογικού πολιτισμού μας είναι η εν τέλει απομάκρυνσις του Ανθρώπου από τη Φύση.

ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΘΕΟΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

"Σ’ αυτό τον κόσµο, που ολοένα σ τ ε ν ε ύ ε ι, ο καθένας µας χ ρ ε ι ά ζ ε τ α ι όλους τους άλλους. Πρέπει ν’ αναζητήσουµε τον ά ν θ ρ ω π ο, όπου και να βρίσκεται", μας έλεγε ο Σεφέρης. Αυτές τις μέρες τα λόγια του Σεφέρη γυρνάνε στην σκέψη μου συχνά. Είναι επειδή διαπίστωσα πως αυτός ο άνθρωπος που πρέπει να αναζητήσουμε, ήδη ζει και αγωνίζεται μέσα στην ψυχή πολλών από εσάς. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος της ανθρωπιάς.

ΟΙ ΘΕΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΘΝΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΑ

"Αλλά βέβαια οι θεοί γνωρίζουν αυτά που θα συμβούν και επιλέγουν μερικούς από τους ανθρώπους, στους οποίους τα φ α ν ε ρ ώ ν ε ι εκ των προτέρων, στο βαθμό που αυτοί (οι θεοί) επιθυμούν.

ΕΚΕΙ ΣΤΩΝ ΜΑΚΑΡΩΝ ΤΟ ΝΗΣΙΠάντα απ᾽ τον ήλιο φωτισμένοι, ζούνε τις μέρες τους που είναι ίσες με τις νύχτες οι αγαθοί. Και περνούν ζωή με λιγότερα βάσανα· κι ουδ᾽ έχουνε τη γη ν᾽ αναταράσσουν με των χεριών τη ρώμη κι ουδέ να σκίζουν του πελάγου τα νερά για να κερδίζουν τη φτωχική ζωή τους.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Οι Έλληνες και ο θανάσιμος κατήφορος τους

Σε όλη την πορεία της Μυθικής μου Αναζήτησης αυτό που συχνά αναφέρω είναι να ερευνούμε τις άτυχες στιγμές της ιστορίας μας ούτως ώστε να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη. Ένας νόμος που διέπει το σύμπαν είναι πως, συχνά οι εχθροί μας παρατηρούν πράγματα που είναι αδύνατον να δούμε και πως αν τους μελετούμε πάντα θα υπάρχει όφελος.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΙΜΟΥΣ ΘΑ ΧΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣΑν ήρθες σ' αυτόν τον κόσμο για να μετρήσεις τα χρόνια σου, και να ζήσεις μιαν φρόνιμη ζωή, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε.

Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΏΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝΚαι για την πρόνοια, την ίδια ακριβώς απορία συνηθίζουν γενικώς οι περισσότεροι να εκφράζουν, αν, δηλαδή, κάποιοι πάσχουν κακώς χωρίς να το αξίζουν και χωρίς να έχουν αδικήσει προηγουμένως.

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Όταν κάποιος νομίζει πως πλησιάζει στο τέλος, φωλιάζει σ’ αυτόν ο φόβος και η φροντίδα για πράγματα που προηγουμένως δεν τον ενδιέφεραν.

ΚΑΥΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η μελέτη της ιστορίας μπορεί να γίνει επώδυνη όταν διαπιστώνεται πως στα κρυφά σημεία βρίσκονται αλήθειες που δεν θα έπρεπε ίσως να έχουν συμβεί. Όμως η μελέτη της είναι ο μόνος τρόπος να μην επαναληφθούν τα λάθη.

ΑΝΔΡΕΙΑ: ΡΕΕΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

"Η α ν δ ρ ε ί α, όμως έχει το όνομά της από την μάχη.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΩΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΊΝΑΙ Ο «ΕΚ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣ».


Το τρίπτυχο Ύβρις-Άτη-Νέμεσις υπήρξε το μόνο δόγμα πίστεως των αρχαίων Ελλήνων. Δεν δογμάτισαν για τίποτε άλλο, παρά μόνο για το ότι η α λ α ζ ο ν ι κ ή συμπεριφορά, έργω ή λόγοις, προερχόμενη από υπερεκτίμηση των δυνάμεων ή από αιφνίδια ευμενή μεταβολή της τύχης ή από άξια κατάκτηση δυνάμεως ή από υπεραφθονία αγαθών και πάντως από έ λ λ ε ι ψ η παιδείας, οδηγούσε σε σύγχυση φρενών και σε πράξεις άλογες, άδικες, οι οποίες προκαλούσαν τη ν έ μ ε σ η, την τιμωρία.

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ Η ΑΙΔΩΣ ΚΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ


Στο έργο του Ησιόδου "Έργα και Ημέρες" πληροφορούμαστε πως το γένος των ανθρώπων που τώρα ζει εδώ στην γη είναι το πέμπτο γένος, το λεγόμενο σ ι δ η ρ ο ύ ν. Πέντε γένη ή είδη ανθρώπων διαδέχονται στη διάρκεια του χρόνου το ένα το άλλο σε μια πορεία σταδιακής κατάπτωσης. Τα τέσσερα από τα γένη αντιστοιχούν σε ισάριθμα μέταλλα (χρυσός, άργυρος, χαλκός, σίδηρος).

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΣΕΒΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


Κάθε τι που ανήκε ή προσιδίαζε στους θεούς, ναοί, αναθήματα, αφιερώματα, τιμές και θυσίες, αποτελούσε και την ευρεία έννοια του «ἰεροῦ». Ο σεβόμενος τα ιερά θεωρούνταν όσιος και ευσεβής και ο προσβάλλων αυτά ήταν ένοχος ασεβείας.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΘΟΥΣ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ'Άλλοι πίνουν μαζί κρασί, άλλοι παίζουν μαζί κύβους, μαζί γυμνάζονται, άλλοι κυνηγούν με τους φίλους τους και άλλοι φιλοσοφούν μαζί τους.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΑΣ ΛΕΞΗ.

 Οι πιο πολλοί από τους ευγνώμονες ανθρώπους πιστεύουν πως έχουν αποδώσει τα "ευχαριστώ". Τα έχουν επιστρέψει. Έχουν αναγνωρίσει την στήριξη από τον συνάνθρωπο και μνημονεύουν ή αναπολούν την εποχή και τους ανθρώπους που τους δώσανε απλόχερα μια χείρα βοηθείας.

ΧΑΡΗ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

Ό λ ο ι χωρίς εξαίρεση αδικούν. Είτε από φ ό β ο είτε από ε υ χ α ρ ί σ τ η σ η. Οι απλοί λαϊκοί άνθρωποι λόγω των νόμων είναι δίκαιοι- στο βαθμό βέβαια που είναι δίκαιοι- και λόγω των τιμωριών που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια τους. 
Ακόμα και αν υπάρχουν ανάμεσα τους κάποιοι ευσυνείδητοι λόγω ε υ σ έ β ε ι α ς προς τους θεούς, και όχι λόγω νόμων είναι ε λ ά χ ι σ τ ο ι.

ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ: ΑΡΕΤΗΣ ΙΣΤΟΡΑ

"Άρτεμις φαίνεται ότι σημαίνει την α κ ε ρ α ι ό τ η τ α (αρτεμές) και την α ξ ι ο π ρ έ π ε ι α γιατί αγαπά την παρθενιά.

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ; ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;

Τι είναι οι Έλληνες θεοί; Μια ερώτηση που όσες φορές την έκανα πήρα και μία διαφορετική απάντηση. Βασικά, ψέματα λέω, δεν πήρα καμία απάντηση. Κανείς και πουθενά όταν ρώτησα "τι είναι οι Έλληνες Θεοί" δεν κατάφερε να μου δώσει μια απάντηση.

Ο ΖΕΥΣ ΩΣ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΟΣ

Ο Ζευς εμφανίζεται συχνά ως χθόνιος και τιμωρός θεός. Αυτές τις ιδιότητές του εκφράζουν τα επίθετα Μειλίχιος, Θαύλιος, Παλάμνιος, Φόνιος, Ικετέας, και Λαφύστιος.  Ας διαβάσουμε σχετικά.

Ο ΖΕΥΣ ΩΣ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ο Ζευς, πατέρας θεών και θνητών, είναι ο δημιουργός της ημέρας, των εποχών και των καιρικών φαινομένων. Σε ολόκληρο τον αρχαίο ελληνικό χώρο λατρευόταν ως Ακραίος σε κορυφές βουνών, από όπου οι άνθρωποι πίστευαν πως έλεγχε τα καιρικά φαινόμενα, δημιουργούσε τα σύννεφα που έφερναν τη βροχή και τη νοτιά, απαραίτητα στοιχεία για την καρποφορία της γης. Παράλληλα όμως έστελνε και το χαλάζι και τη βροχή με τις καταστροφικές τους συνέπειες.

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣΉρθανε πρέσβεις απ'τον βασιλιά, φέρνοντας χρυσάφι και θέλοντας να δωροδοκήσουν τον Επαμεινώνδα.

ΟΠΟΙΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΑ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟΚΟΜΙΖΕΙ ΕΧΘΡΑ


Πρέπει συνεπώς αυτός που μέλλεται να θαυμασθεί να αγαπά τις θυσίες προς το θείο· να μη θυσιάζει πολλά, αλλά να τιμά συχνά την θεότητα. Tο πρώτο είναι τεκμήριο ευπορίας, ενώ το δεύτερο αγιότητος.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

ΜΥΘΟΣ: Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ Χ

Οι Μύθοι, αυτά τα ιερά Νάματα του Ελληνικού Λόγου κρύβονται πίσω από κάθε ανθρώπινη προσπάθεια να εξιχνιαστεί το βάθος της ανθρώπινης διάνοιας, της ιστορίας και εξέλιξης της ψυχής μας.

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΜΠΗΙΑΣ


Όταν πριν από πολλά χρόνια επισκέφτηκα την Πομπηία είχα μείνει άφωνη από την πληροφορία πως, ενώ το ηφαίστειο έδινε επί πολλές μέρες σημάδια η πλειοψηφία των κατοίκων αρνούνταν να αφήσουν την κατοικία τους, τα πλούτη και τα κεκτημένα τους και να σώσουν εαυτούς. Δεν πίστευαν πως όλο αυτό το οικοδόμημα γύρω τους θα καταστραφεί.

ΑΠΟ ΘΕΩΡΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το 2012, όταν η χώρα βυθιζόταν στην ανεργία και τις αυτοκτονίες, έπιασα την κουβέντα με μια κυρία του...."χώρου". Για όσους φίλους δεν καταλαβαίνουν, εννοώ του χώρου που ακολουθεί το Ελληνικό. Πήγαινε σε τελετές ως ιέρεια, υμνούσε τους θεούς, έκανε σπονδές.

ΉΜΑΣΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΦΙΛΟΙ;

Παλιοί φίλοι! Πόσο ωχροί φαίνεστε, πόσο γεμάτοι αγάπη και τρόμο! Όχι, φύγετε! Μην οργίζεστε! Εδώ για σας δεν είναι: εδώ, σ' αυτήν την μακρινή περιοχή των πάγων και των βράχων — εδώ πρέπει να είναι κανείς κυνηγός και αγριοκάτσικο.

ΔΕΙΠΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΗΒΕΙΑ ΕΠΟΧΗΌποιος έχει τις επιθυμίες μιας ανώτερης, εκλεκτικής ψυχής και μόνο, σπάνια βρίσκει το τραπέζι του στρωμένο και το φαγητό του έτοιμο. Θα αντιμετωπίζει πάντα μεγάλο κίνδυνο. Σήμερα όμως ο κίνδυνος αυτός έχει γίνει εξαιρετικός.

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Σέβομαι. Σέβεσαι;


Όπως σέβομαι τον φόβο σου απέναντι στον ιό έτσι να σέβεσαι το θάρρος μου.
Όπως σέβομαι την απόφαση σου να επέμβεις ιατρικά στο σώμα σου έτσι να σέβεσαι την δική μου να μην το κάνω.

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

ΕΙΣ ΗΛΙΟΝ


«Εισάκουσέ με, βασιλέα του ν ο ε ρ ο ύ πυρός, Τιτάνα με τα χρυσά ηνία. 
Εισάκουσέ με, τ α μ ί α του φωτός, ω άνακτα, που έχεις το κλειδί της ζωογόνου πηγής και εξοχετεύεις από ψηλά π λ ο ύ σ ι ο ρ ε ύ μ α α ρ μ ο ν ί α ς στους υλαιούς Κόσμους.
Εισάκουσέ με.