Translate

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Τι θα απαντήσουμε σε όλα αυτά;


Απέναντι όμως στην πατρίδα και στους νόμους φαντάζεσαι πως έχεις τέτοια δικαιώματα ώστε, αν εμείς θέλουμε να σε θανατώσουμε -γιατί νομίζουμε πως είναι δίκαιο- να προσπαθήσεις και συ από τ’ άλλο μέρος να καταστρέψεις εμάς τους Νόμους και την Πατρίδα, όσο φυσικά σου περνάει από το χέρι; Και κάνοντας αυτά θα ισχυριστείς πως κάνεις δίκαιες πράξεις, συ που αληθινά φροντίζεις για την αρετή; 

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

ΛΟΡΔΟΣ ΜΠΑΥΡΟΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΈΜΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 Β'ΜΕΡΟΣ


Γνωρίζω πως το έθνος μας, σε ό,ποια μορφή και να βρίσκεται στις μέρες μας, ποθεί και θέλει τον ηρωισμό, την επανάσταση τις δίκαιες πράξεις, την ταπείνωση των αδίκων και την ξεκάθαρη τοποθέτηση του κακού από το καλό.

ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝΑΣ: "ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Ο ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΈΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ". Α' ΜΕΡΟΣ


"Η περίπτωση του λόρδου Βύρωνα είναι μία άλλη απόδειξη της ομα­δικής παράνοιας που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει ακόμη τους Νεοέλληνες από την Επανάσταση μέχρι τις ημέρες μας. Πρόκειται για μια ομαδική αυθυποβολή σε ό,τι εκάστοτε “γυαλίζει”, που το λατρεύουν, το μυθοποιούν, το αναγάγουν σε ένα είδος φετίχ και το προσκυνούν.

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΥΛΟΥΣ

"Οι θεοί, όντας αθάνατοι, για μια αιωνιότητα θα ανέχονται τέτοια λογής όντα και τόσα πλήθη φαύλων ανθρώπων- και δεν δυσανασχετούν. Κι επιπλέον, τους φροντίζουν κιόλας, με χίλιους δυο τρόπους.

200 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΟΙ


Ο πρώτος μας προστάτης - αφεντικό, αγάς, προϊστάμενος, νταβατζής πες το όπως θέλεις δεν έχει σημασία- μετά την "απελευθέρωση" και την επανάσταση του 1821, ήταν ο Άγγλος, όταν το 1825 κάναμε την πράξη υποτέλειας στους Άγγλους.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΖΕΥΣ, Η ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΖΈΕΙ


"Ως Κ ρ ό ν ο να εννοήσεις το Χ ρ ό ν ο και Ρ έ α τη ρ ο ή της υ γ ρ ή ς ουσίας, επειδή ολόκληρη η ύλη μεταφερόμενη στον χρόνο, γέννησε σαν αυγό τον σφαιροειδή ουρανό που περιέχει τα πάντα.

Ο ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ: «ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ»

Ήρωες! Επανάσταση! Εθνεγερσία! Ελευθερία! Ελλάδα! Λέξεις που κατακλύζουν το μυαλό μας και τα αυτιά μας ετουτες τις μέρες. Θέλουμε να αστράφτουν όλα γύρω μας και τίποτα να μην θυμίζει την αχαριστία, προδοσία, και ατιμία με την οποία ξεπληρώθηκαν οι ήρωες του 21.
Ένας από αυτούς ο Νικήτας Σταματελόπουλος η αλλιώς Νικηταράς ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ.
Η γενναιότητα, οι μάχες, ο ηρωισμός είναι γνωστά για οποιοδήποτε θέλει να αναζητήσει τον βίο αυτού του ήρωα.
Πως πληρώθηκε από τους "Έλληνες";
Ας πάμε να μάθουμε ιστορία.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ



"Τούτος ο θεός, λοιπόν, ξεπέρασε όλους τους άλλους σε ανδρεία, σύνεση και δικαιοσύνη, αλλά και σ' όλες τις υπόλοιπες αρετές· γι' αυτό και παραλαμβάνοντας τη βασιλεία από τον Κρόνο, πρόσφερε πολλές και μεγάλες ευεργεσίες στη ζωή των ανθρώπων.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΜΠΟΥΧΤΙΣΑ


Δεν έχω σου λέω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και στις ανησυχίες τους και στις μεγάλες ιδέες τους. Μπούχτισα.

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟ "ΕΘΙΜΟ" ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ


Οι θεωρίες πως η νηστεία βοηθάει στην ένωση με το θεό είναι λίγο πολύ γνωστές. Όπως και το ότι είναι κάποιο είδος αποτοξίνωσης για τον οργανισμό. Όμως όλα αυτά είναι καλά όταν γίνονται κατ' επιλογήν και όχι με τον φόβο αφορισμού και της μεταθανάτιας τιμωρίας.

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

"ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΖΗΤΩ"


Ποτέ άλλοτε πριν στην ανθρώπινη ιστορία δεν υπήρξε τόση πληθώρα σε καθαριστικά, σαπούνια, απορρυπαντικά, αντισηπτικά.

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΔΕΚΑ ΟΙ ΘΕΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Από τους δε Θεούς μερικοί είναι Εγκόσμιοι, και άλλοι Υπερκόσμιοι.  Εγκοσμίους δε αποκαλώ τους Θεούς που φέρουν σε ύπαρξη τα του κόσμου. Από τους δε Υπερκοσμίους Θεούς, άλλοι φέρουν σε ύπαρξη την Ουσία, άλλοι το Νου και άλλοι τις ψυχές. Γι' αυτό και χωρίζονται σε τρεις τάξεις που όλες περιγράφονται στις σχετικές περί του θέματος πραγματείες.

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Σε ποιόν κόσμο θέλουμε να είμαστε υγιείς;

Και πίσω από το παραβάν του κορωναϊού ετοιμάζεται να βγει στη σκηνή ο νέος κόσμος, και εμείς κλεισμένοι στα σπίτια μας, άραγε για ποια ζωή θα είμαστε υγιείς, η δική μας υγεία δεν έχει αξία όταν συνυπάρχει με την υγεία του κόσμου γύρω μας;

Αλλά εσύ δεν καταδέχεσαι ποτέ να αντικρίσεις τον εαυτό σου

Γιατί παραπονιόμαστε για τη Φύση; Μας αποκαλύφθηκε με ευγένεια. Η ζωή, αν γνωρίζεις πώς να τη χρησιμοποιήσεις, διαρκεί πολύ. Αλλά υπάρχουν κάποιοι που διακρίνονται από ασίγαστη πλεονεξία, ενώ άλλοι είναι στανικά προσηλωμένοι σε ανέφελες πράξεις.