Translate

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Το πιο μεγάλο φως οι θεοί το έκρυψαν στην πιο μεγάλη νύχτα

"Η πιο μεγάλη νύχτα του χρόνου, προσφέρει χρόνο και χώρο για σκέψεις. Η πιο μεγάλη νύχτα κρατά σφιχτά μέσα της ότι στο παρελθόν πράξαμε αλλά και όσα δεν τα τολμήσαμε. Όσα κερδίσαμε και όσα χάσαμε. Ότι αγαπήσαμε, όσα είπαμε μα και όσα ο φόβος με δειλία έκρυψε. Στην πιο μεγάλη και σκοτεινή αγκαλιά την αποψινή, χωρούν τα πάντα. Τα χάδια της πολλά, πότε άγαρμπα και πότε τρυφερά. Σε ετούτη την μεγάλη αγκαλιά όλα μπορεί να συμβούν. Τώρα είναι η στιγμή που ο άνθρωπος πρέπει να αναγεννηθεί, ετούτη η μεγάλη νύχτα είναι σπορά φωτός στην καρδιά μας. Είναι η μήτρα που γεννά τις πιο μεγάλες αλλαγές. Το χειμερινό ηλιοστάσιο είναι η ευκαιρία που καθένας μας περιμένει. Η πιο μεγάλη νύχτα δίνει τον χρόνο να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε, να αναγεννηθούμε. Η πιο μεγάλη νύχτα κρατά μέσα της το περισσότερο αξόδευτο φως της γνώσης.
Ο Διόνυσος των αρχαίων Ελλήνων τούτες τις μέρες νικά το θάνατο ξαναγεννιέται με την αναγκαία και απαραίτητη βοήθεια του Νου που είναι ο πατέρας Δίας.  
Το πιο μεγάλο φως οι θεοί το έκρυψαν στην πιο μεγάλη νύχτα, απίστευτα παράδοξο μα και ταυτόχρονα όμορφο και φυσικό μαζί…
 Ας σκεφτούμε αυτή την νύχτα σαν Έλληνες".

Αθανάσιος Σκαρλάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου