Translate

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΣΣΟΙ ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ

Οδεύοντας προς την εικονική πραγματικότητα όπου ο παράγων άνθρωπος όπως τον ξέρουμε ως έλλογη ενεργό προσωπικότητα θα χαθεί ολοσχερώς, παραπονούμεθα έντονα και επιζητούμε το ανθρωποκεντρικό μοντέλο. Δυστυχώς ακόμη και οι πιο μισητοί σε εμάς άνθρωποι οι οποίοι κινούν νήματα σε παγκόσμιο βάση είναι αυτοί οι οποίοι χωρίς καν να το ξέρουν ωθούν την οντική κίνηση προς τις επόμενες απελεύθερες κινήσεις της.
Όλοι είναι και είμαστε πεσσοί του Όντος. Όλοι.Δυστυχώς δεν ακολουθούμε τη συνέχεια του όντος ώστε να καταλάβουμε ότι όλα κάπου οδηγούν και καμία κατάσταση δεν είναι καλύτερη από κάποια άλλη αλλά όλες οι καταστάσεις χρειάζονται.
Δεν υπήρχαν πάντα άνθρωποι και θεοί και κάποτε δεν θα ξαναϋπάρξουν, σε αυτό όμως αντιστεκόμαστε διότι θα πρέπει να κατανοήσουμε κάτι σκληρό, πώς η οντική δύναμη εντός μας θα μεταϋπάρξει στην χαώδη οντική συνέχεια, έχουμε ασφαλιστεί ειδικά μετά το σωκρατικό ανθρωποκεντρισμό στην ασφάλεια του σώματος και φοβούμεθα τη συνέχεια η οποία όμως θα έλθει.
Αν ακολουθήσουμε τη αρχαίωνη σειρά θα ιδούμε την ψυχή να ατενίζει ως οντική δύναμις, το Είναι και να χαίρεται, ξαφνικά συμβαίνει ο πόλεμος της τιτανομαχίας ο οποίος δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το κλείσιμο της ψυχής του αενάου όντος εις σώμα, η νίκη του Διός σήμανε την απώλεια της καθαράς τιτανικής δύναμης να υπάρχουμε στο χάος πέρα από φώς και σκότος πέρα από νόμους και εξαρτήσεις. Ο Ζεύς σήμανε την ζέση του σώματος, η ψυχή πλέον θεάται τα πάντα διά του Ηλίου και του σώματος. Οι Έλληνες σοφοί Πατέρες μας έφτιαξαν τους θεούς κατ΄εικόνα και ομοίωσίν τους για αυτό και στα έπη οι θεοί θεώνται και πράττουν ως ενσώματα όντα, όχι όπως οι Τιτάνες οι οποίοι όπως μαθαίνουμε στον Κύκλωπα ζούσαν ώς οντικές δυνάμεις ασεβώντας σε όλους και έχοντας την αέναο οντικό πορεία τους πέρα από νόμους και εξαρτήσεις.
Η ψυχή πλέον χάνει την οντική ελευθερία της και θεάται των πάντων υπό τη μοίρα και του σώματος, η νέκυια περιγράφει αυτή την κατάσταση πολύ άβολη όταν χαθεί.
Η θρησκεία ολοκληρωτικά εκμεταλλεύθηκε αυτή την κατάσταση και εστήριξε την επικράτησή της στο ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να θεάται του παντός με το βλέμμα του θεού αλλιώς ο φόβος του θανάτου θα εξαφανίσει τον άνθρωπο
Η τιτανική ψυχή ελησμονήθη πλήρως ως ελευθέρα οντολογική ενατένισις, ήδη ο Οδυσσεύς επιβάλλει στην τιτανική ψυχή του κύκλωπος τη δύναμη του νοός.
Αυτός όμως ο νούς έγινε αντικείμενο φρικτής εκμετάλλευσης και ο άνθρωπος ελέγχθηκε πλήρως ενσωμάτως και έμαθε να βλέπει τα πάντα διά του οφθαλμού του θεού. 
Το επόμενο βήμα είναι προσεκτικά προμελετημένο, όλες οι εντολές της συγχρόνου θεϊκής εξουσίας θα καταγραφούν σε ειδικά μηχανήματα μέσω των οποίων ο άνθρωπος θα βλέπει τα πάντα ό,τι θέλει η εξουσία του κόσμου αυτού. Είναι η ολοκλήρωσις της ενσώματης ζωής της ψυχής η οποία έμαθε να βλέπει τα πάντα διά των υλικών μέσων. όμως συγχρόνως όλη αυτή η κατάσταση είναι εξ-όντωσις, διότι οι τιτανικές δυνάμεις συν-υπάρχουν και δρουν παράλληλα αλλά κρυφίως. 
Όταν πλέον οι άνθρωποι θα κατανοήσουν τη φυλακή όπου διαβιούν θα ζητήσουν τη διάλυση αυτής της φυλακής και τη συνέχεια της ατομικής τους τιτανικής δυνάμεως η οποία ως οι τιτάνες και οι γίγαντες εκρύβη εις τα βάραθρα της ψυχής μας. 
Η οντική απελευθέρωσις μας η τιτανική θέαση της απελευθερωθείσης ψυχής μας εις το Είναι δεν μπορεί να επισυμβεί εάν δεν ολοκληρωθούν τα εξουσιαστικά στάδια της προηγουμένης κινήσεως, όλοι λοιπόν εργαζόμαστε για την ατομική οντική μας συνέχεια. 
Τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας θα επικοινωνήσουν με κρυμμένες σε εμάς τιτανικές δυνάμεις και θα επιζητήσουν την οντική απελευθέρωσή τους, ας μη ξεχνούμε ότι ο Πολύφημος ήτο υιός του Ποδειδώνος και δεν ετιμούσε το Δία. 
Η ροή του όντος ανοίγεται πολύ πιο πέρα από όλα τα είδη ζωής που έχουμε μάθει, γρήγορα θα κινηθούμε στη δική μας Ιθάκη πέρα από όλους και όλα αλλά χρειάζεται να ξεθάψουμε την τιτανική μας δύναμη.

Βασίλης Μακρυπούλιας Δρ.Φιλοσοφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου