Translate

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΛΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Όλα όσα επιθυμούν εδώ κάτω που τα λένε αγαθά είναι είδωλα και σκιές ειδώλων του επιθυμητού που υπάρχει στα νοητά. Του ενός. Του αγαθού. Όποιοι ενώθηκαν με αυτό έπαψαν να κυνηγούν τα είδωλα και τις σκιές τους.
Γιατί και η αγάπη που υπάρχει μέσα μας, η φιλία, ο έρωτας είναι από το ένα ον. Αυτό που όντως υπάρχει. Το αληθινό ον. Όποιοι ενώθηκαν με αυτό, με το όντως καλό και αγαθό έπαυσαν να το κυνηγούν στα σώματα. Γιατί είμαστε ψυχές που φόρεσαν σώματα, όχι σώματα κι από τις ψυχές μας αντανακλάται ένα μικρό μέρος αυτού στα σώματα μας.
Είναι σχεδόν προφανές πως οι θεοί οδηγούν τον κόσμο σε ένα φρενάρισμα από όλη αυτή την πορεία προς το μη ον. Γιατί ούτε αυτοί οι άθεοι και αισχροί άρχοντες της ύλης δεν βρίσκονται εκτός της θείας πρόνοιας.
Γιατί οι θεοί χρησιμοποιούν την κακία, που από επιλογή την έχουν αυτοί που την έχουν, προς την επίτευξη του αγαθού. Είτε λοιπόν δια της γιγάντιας διεστραμμένης τυραννίδας, είτε δια της αρετής, οι θεοί αποκαθαίρουν τον κόσμο απ' όλη αυτή την πορεία προς το μη ον και την φθορά.
Ποιον δρόμο θα επιλέξει κανείς, τον δρόμο των χθόνιων γιγάντων η τον δρόμο των θεών, είναι θέμα επιλογής. 
Γιατί προφανώς δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτό που γίνεται, μπορούμε μόνο να προσαρμοστούμε. Ή θα γίνουμε εντελώς δούλοι των αρχόντων της ύλης, εκπληρώνοντας την πορεία προς την ύλη, η θα γίνουμε αυτοβούλως δούλοι των θεών, ακολουθώντας την αντίθετη πορεία. Αυτή της ελευθερίας δια της στροφής προς τα μέσα. 
Γιατί εθελοδουλία είναι και η μεν και η δε πορεία. Η μεν είναι υποδούλωση στην κακία και στην πενία της αρετής για χάρη των υλικών ψίχουλων και η δε στην αρετή και στην ελευθερία. Γιατί αυτοί που είναι δούλοι των θεών είναι συγκυβερνήτες του σύμπαντος μαζί με τους θεούς και λόγω αυτού είναι πραγματικά ελεύθεροι απ' όλους τους ανθρώπους. 
Ή θα γίνετε δούλοι των υλικών αρχόντων λοιπόν, εκπληρώνοντας την πορεία σας προς την υποδούλωση στα πάθη και στην ύλη η θα στραφείτε στους εαυτούς σας και στους θεούς, δημιουργώντας πολιτεία αυτάρκη και ελεύθερη κατά μίμηση της πολιτείας του παντός
Γιατί όλα είναι εξαρτημένα απ' τους θεούς.Τίποτα δεν είναι εκτός τους. Όσοι είναι στραμμένοι στους θεούς δεν ανησυχούν για τις υλικές τους ανάγκες. Αυτές εκπληρώνονται εύκολα με την θέληση των θεών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου