Translate

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

"Προέχει η διάσωση του ιστορικού σκάφους του Ελληνισμού"

 “Ανάμεσα στους Έλληνες υπάρχουν πάντα οι μηδίζοντες. Οι οποίοι οδηγούν τον εχθρό μέσα στα τείχη. Αυτό το όνειδος επιβάλλεται να εκλείψει, τούτη την έσχατη ώρα, που απομείναμε μόνοι και ολίγοι, σε μια λωρίδα στενής γης.
Υπάρχουν προβλήματα και κοινωνικά και οικονομικά και πολιτικά. Και όλα πρέπει να επιδιώκονται και να θεραπεύονται. Αλλά κατέναντι των προκλητικών σημαιών του βαρβάρου το πρόβλημα που προέχει είναι η διάσωση του ιστορικού σκάφους του Ελληνισμού. Διότι κανένας δεν μας θέλει Έλληνες. Μας θέλουν καταναλωτές, οπαδούς, δούλους, υπηρέτες, μισθοφόρους. Μας θέλουν μηδίζοντες.
Ο Ελληνισμός έχει δρέψει πολλές συμφορές, ώστε να μη δικαιολογείται η ραθυμία μας. Και καταντήσαμε ο πιο "κοσμοπολίτικος" λαός. Ενώ τα άλλα έθνη εμμένουν στην πνευματική αυτοχθονία τους, εμείς εισάγουμε τους πλέον εξωτικούς μύθους, εξάγοντας σε αντιστάθμισμα αφθόνως τη συνείδηση μας. Αν οι ιστορικές καταστροφές δεν μεταποιούν τις συνειδήσεις, τότε η ολοκληρωτική καταστροφή είναι επικείμενη.
Αυτό που ισχύει για κάθε λαό, ισχύει κατ ' αναλογία και για μας. Δεν μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή μας και τον κόσμο μας παρά μόνο ως 'Ελληνες, με ελληνικό πνευματικό περιεχόμενο, μέσα σε ελληνική ελευθερία. Αν αυτό γίνει αντιληπτό προ της καταστροφής, θα είναι σωτήριο. Αλλιώς θα καταντήσουμε πρόσφυγες στον τόπο μας .
Ήδη υπάρχει πολλή πνευματική προσφυγιά .”

Ο ΕΓΚΟΠΟΣ ΛΟΓΟΣ, Χ . Μαλεβίτσης, Ιανουάριος 1978

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου