Translate

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Η Αθηνά Σοφία έρχεται διά του μητιόεντος Ζηνός

Όταν η έρα (=γαία) μητιά (=σκέπτεται) οντικά επέρχεται η Μητ-έρα. Το οντικό μεγαλείο του λησμονηθέντος Ελληνικού τρόπο οντικής πορείας, όλα είναι σκέψις (σκοπώ=παρατηρώ) και κίνησις. Όλα γύρω μας κινούνται, ο Άνθρωπος συμμετέχει σε αυτή την Μητ-ερική κίνηση εάν βυθίζεται σε αυτή σκεπτικά και πραξιακά.
Η Μητ-έρα είναι η γέφυρα από το μεγάλο χθες στο Επέκεινα αύριο, αρκεί να καταλάβουμε τις σκέψεις γύρω μας σε ποιες πράξεις οδηγούν τον Ελεύθερο Άνθρωπο και να μην ακινητοποιήσουμε τη ζωή μας κρυβόμενοι πίσω από θρησκευτικά, πολιτικά, επιστημονικά και τεχνολογικά δήθεν θέσφατα. 
Η εν στιγμή συναίσθησις της ήδη υπαρχούσης προσωπικής Ελευθερίας και της ήδη ατομικής πορείας μας διά της Μητ-έρος οδηγεί στην επιτέλους προσωπική απελευθέρωση του κάθε ενός. 
Γι' αυτό και η Αθηνά Σοφία έρχεται διά του μητιόεντος Ζηνός (Διός). 
Όλα γύρω μας κινούνται, είναι σκέψεις και πράξεις, από τον πρώτο Θεό έως τον τελευταίο Άνθρωπο η βύθιση στη θάλασσα της κίνησης είναι η μόνη ατομική πορεία προς την κάθε Ιθάκη. 
Ο Όμηρος ήξερε τη Μητ-έρα γι' αυτό και ο Οδυσσέας προχωρεί εν τη θαλάσση, εκεί δεν υπάρχει αγάπη, αλλά βούληση περάσματος της μεγάλης γέφυρας.

Βασίλειος Μακρυπούλιας δρ. Φιλοσοφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου