Translate

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Αληθής λόγος περί του προσωπικού δαίμονος

"Αν όμως πρέπει να σου αποκαλύψουμε τον αληθή λόγο περί του προσωπικού δαίμονος, δεν απονέμεται σε εμάς αυτός από ένα μέρος του ουρανού, ούτε από κάποιο άλλο στοιχείο από τα ορατά.
Αλλά από τον καθολικό κόσμο και από την παντός είδους ζωή εντός αυτού και από το κάθε είδους σώμα, δια των οποίων η ψυχή κατέρχεται προς την γέννεση, αποχωρίζεται από ένα ιδιαίτερο μερίδιο για το κάθε στοιχείο εντός μας και κατ ιδίαν εποπτεία του.
Αυτός λοιπόν ο δαίμων έχει τεθεί ως υπόδειγμα προτού κατέλθουν οι ψυχές προς την γέννεση. Και όταν η ψυχή επιλέξει αυτόν ως ηγεμόνα, ευθύς ο δαίμων έχει τοποθετηθεί ως εκπληρωτής των βίων της ψυχής. Και όταν κατέρχεται αυτή στο σώμα την συνδέει με τον σώμα και επιτροπεύει τον κοινό ζώντα οργανισμό της και ο ίδιος κατευθύνει την προσωπική ζωή της ψυχής.
Και όσα αναλογιζόμαστε, τα νοούμε δια των αρχών, των οποίων δίδει αυτός σε εμάς και πράτουμε όσα αυτός φέρει στον νου μας. Και κυβερνά τους ανθρώπους μέχρις ότου δια της ιερατικής θεουργίας καταστήσουμε θεό έφορο και ηγεμόνα της ψυχής.
Τότε ή υποχωρεί στον ανώτερο ή παραδίδει την εποπτεία ή υποτάσσεται ώστε να προσφέρει σύνδρομή σε αυτόν ή κατά άλλον τρόπο υπηρετεί αυτόν ως ηγεμόνα".

ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ, ΠΕΡΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ Ή ΠΕΡΙ ΘΕΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΔ. ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου