Translate

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Μας βαφτίσατε «αλλόκοτους» και μας ονομάσατε «παγανιστές»

Για ποιον λόγο, λοιπόν, εσείς, οι χριστιανοί, δώσατε υβριστικό νόημα στη λέξη «παγανιστής»; Δεν θα πρέπει να πλασάρετε τη μικροψυχία σας στους δρόμους, διότι αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους να δουν ότι η αγάπη που είστε αναγκασμένοι να παρουσιάζετε είναι γεμάτη μίσος, και ότι η συγχώρεση που απαιτεί από εσάς η θρησκεία σας είναι γεμάτη από την επιθυμία σας για εκδίκηση! Μόνο οι ζηλόφθονες γκρινιάζουν!

Βλέπουμε τη ζήλεια σας και ντρεπόμαστε για σας, από τη στιγμή που πολλοί είστε ακόμη, εξ αίματος, αδέλφια μας. Κάποτε, ήταν ντροπή το να είσαι χριστιανός. 
Μα τότε, αρχίσατε να κατακτάτε τις μάζες, κι έτσι καταφέρατε να ανατρέψετε την κατάσταση, καθιστώντας την αρετή κάτι το άθλιο. 
Στη συνέχεια, μας βαφτίσατε «αλλόκοτους» και μας ονομάσατε «παγανιστές». Παραμείναμε «αλλόκοτοι», παρά τις προσβολές σας! Δεν θα γίνουμε ποτέ μια μάζα ή ένα κοπάδι. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλοί ανάμεσά σας που είναι «αλλόκοτοι», όπως κι εμείς; Γιατί δεν πετάτε μακριά τα κουρέλια του ζητιάνου που καλύπτουν τα αρχοντικά ρούχα του ανδρισμού σας; Ντρέπεστε να είστε «αλλόκοτοι»; Φοβάστε μη σας πουν «παγανιστές»; 
Όταν εσείς, οι χριστιανοί, σταματήσετε να θάβετε τον Θεό σας στον ουρανό, ελάτε σε μας· εμείς, οι παγανιστές, θα σας δείξουμε ξανά τον Θεό. 
Και μη νομίζετε, χριστιανοί, ότι σας υπολογίζουμε. Ζυγιζόμαστε σιωπηλά –μα δε ζυγιζόμαστε με ψεύτικα σταθμά. Δεν εξαπατούμε τον Θεό μέσα μας, διότι τότε, θα εξαπατούσαμε τους ίδιους μας τους εαυτούς. Κι έτσι όπως ζυγιζόμαστε με έναν δίκαιο τρόπο, έτσι λοιπόν, θα πρέπει να υπολογίσουμε ώστε να κριθούν δίκαια οι ψυχές μας από τον Θεό. Βλέπετε, εμείς δεν μετανοούμε, διότι δεν έχουμε να μετανοήσουμε για τίποτα –οι αξίες μας δεν στερούνται τίποτα. Διατηρήσαμε και προστατεύσαμε ολόκληρη την αξία μας. 
Και τώρα, ζυγιστείτε εσείς! Και όταν θα έχετε ζυγιστεί, υπολογιστεί και αξιολογηθεί, ρωτήστε το φθονερό πνεύμα σας πόσα έχετε απωλέσει. Εκείνος που δεν έχει απωλέσει τίποτα από την αξία του, είναι μη-φθονερός και δίχως μίσος απέναντι σε μας, τους παγανιστές. 
Ο μικρός άνθρωπος μισεί οτιδήποτε είναι ανώτερο από κείνον, ενώ ο σπουδαίος το θαυμάζει. 
Ο μικρός άνθρωπος δείχνει συμπόνοια για οποιονδήποτε είναι από κάτω του, ενώ ο σπουδαίος άνθρωπος του δείχνει περιφρόνηση, αν αξίζει να περιφρονηθεί, διαφορετικά, τον βοηθάει να ανεβεί.

Wulf Sörensen - Η Φωνή των Προγόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου