Translate

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Σε τέτοιο σημείο μωρίας και παράνοιας έχετε φτάσει

"Άλλοτε οι Έλληνες ήταν πάντα έτοιμοι να ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 
Σήμερα είναι έτοιμοι να ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΟΥΝ.
Υπήρχε, πράγματι, παλαιότερα στις ψυχές όλων κάτι που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πλέον σήμερα.
Τι ήταν αυτό;
Πολύ απλά το γεγονός και μόνον ότι όλοι μα όλοι μισούσαν τα μίσθαρνα όργανα όσων κατά καιρούς φιλοδοξούσαν να ΕΞΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ή να ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΝ την ΕΛΛΑΔΑ και δεν υπήρχε μεγαλύτερη ΤΙΜΩΡΙΑ απο αυτήν που επεφύλασσαν στους αποδεδειγμένα αργυρώνητους.
Έτσι την κάθε ευκαιρία δράσης, οι ρήτορες κι οι στρατηγοί δεν ήταν δυνατόν να εξαγοραστούν και να την αφήσουν να πάει χαμένη, όπως δεν ήταν δυνατόν να ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ούτε η μεταξύ μας ομόνοια ούτε η δυσπιστία προς τους τυράννους και τους βαρβάρους.
Στις μέρες μας αντίθετα όλα τούτα έχουν ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ σαν εμπορεύσιμα αγαθά και στη θέση τους έχουν εισαχθεί όλα όσα κατέστρεψαν και διάβρωσαν την Ελλάδα.
Ποια είναι αυτά;
Η ΖΗΛΕΙΑ για τους δωροδοκηθέντες, η ΑΝΟΧΗ για τους τυχόν αποκαλυφθέντες, η ΣΥΓΓΝΩΜΗ προς τους ενόχους, το ΜΙΣΟΣ ενάντια σε όσους τα στηλιτεύουν όλα αυτά, κι όλα τα συνακόλουθα της διαφθοράς.
Σε τέτοιο σημείο ΜΩΡΙΑΣ και ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ έχετε φθάσει, ώστε για την ευχαρίστηση να ακούτε ύβρεις, συκοφαντίες, κοροϊδίες, ζητάτε να πάρουν το λόγο άνθρωποι πουλημένοι- πολλοί από αυτούς δεν το αρνούνται καν πως είναι τέτοιοι- και ΓΕΛΑΤΕ όταν αλληλοβρίζονται....."
*το απόσπασμα από το βιβλίο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ-ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ "Η παρακμή του Δήμου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου