Translate

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

"Δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να τα φέρουμε πίσω!"

Μια παρέα νέων ανθρώπων από το Ναύπλιο, ξεκίνησε την εκστρατεία και ζητά την επιστροφή των  μαρμάρων του Παρθενώνα. Ζητούν να επιστρέψουν στην προγονική τους γη, την Ελλάδα. Στην προσπάθεια αυτή ηγείται η Ναυπλιώτισσα Μελίνα Τσιλιμίγκρα. Σε ανακοίνωση στην σελίδα της εκστρατείας αναφέρει: ..
"Έχω την τιμή να σας ανακοινώσω την έναρξη της νέας καμπάνιας για την επιστροφή των αγαλμάτων που εκλάπησαν από τον Λόρδο Έλγιν. 
Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια που στόχο έχει την ενημέρωση , και τον επαναπατρισμό. 
Στη φωτογραφία βλέπετε το logo της καμπάνιας μας , που τίτλο έχει " Complete _ Acropolis , Marbles Unchained". 

Η προσπάθεια αυτή θα αρχίσει με βίντεο στο Youtube και θα περιλαμβάνει διάφορα επεισόδια. 
Η προσπάθεια αυτή δεν έχει κανένα κομματικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες καθώς και σε ξένους που έχουν πρόθεση να βοηθήσουν. 
Το πρώτο δείγμα της προσπάθειας μας θα είναι διαθέσιμο για το κοινό σε λίγες ημέρες. 
Βοηθήστε μας να κατορθώσουμε την επιστροφή τους. 
Όποιος θέλει να ενταχθεί σε αυτήν την προσπάθεια ας επικοινωνήσει μαζί μου! Ξεκινάμε.!!"
Το σποτάκι που δημιουργήθηκε είναι στο εξής λινκ...
http://www.youtube.com/watch?v=3qnNosjfps8

Πηγή:https://www.facebook.com/pages/Complete_Acropolis-Marbles-Unchained/736850916334315

1 σχόλιο:

  1. 1:06 Το εικονιζόμενο μνημείο δεν έχει σχέση ούτε με την Ακρόπολη ούτε με τον Έλγιν. Δεν είναι καν ελληνικό, αλλά λυκικό (φυσικά με έντονη ελληνική επίδραση), από την Ξάνθο της νοτιοδυτικής Μικράς Ασίας.

    1:42 Το μπούστο του Περικλή πάλι δεν έχει σχέση με την Ακρόπολη, τον Έλγιν ή την Ελλάδα. Είναι από την Ιταλία, ρωμαϊκό αντίγραφο ελληνικού έργου.

    1:48 «Μόνο για το κέρδος, η αγγλική κυβέρνηση αγνοεί όλα τα ψηφίσματα». Σχόλιο: η είσοδος στο Βρετανικό Μουσείο είναι δωρεάν, όπως γράφει στον ιστότοπό του: Admission and opening times: Free, open daily 10.00–17.30, αλλά και στη σελίδα για τα γλυπτά του Παρθενώνα: The Parthenon Sculptures: Since then the sculptures have all been on display to the public in the British Museum, free of entry charge. / The sculptures in London, sometimes known as the ‘Elgin Marbles’, have been on permanent public display in the British Museum since 1817, free of charge. / Each year millions of visitors, free of charge, admire the artistry of the sculptures.

    1:49 Το πορτραίτο του Ραμητάλκη ή του Σαυρωμάτη Β’, ηγεμόνων του Βοσπόρου. 150-125 π.Χ. δεν έχει σχέση με τον Έλγιν ή το Βρετανικό Μουσείο, αλλά βρίσκεται στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

    2:17 Κι αυτό το άγαλμα είναι λυκικό, από το ανωτέρω αναφερθέν μνημείο της μικρασιατικής Ξάνθου.

    2:24 Η κεφαλή του Απόλλωνα δεν είναι από την Ακρόπολη, αλλά από την Κύπρο και δεν έχει σχέση με τον Έλγιν.

    2:58 «Το μουσείο σε περιμένει να το επισκεφθείς, και να νιώσεις στιγμές όμοιες των οποίων ανέπνεαν ο Περικλής, ο Σόλων, ο Κλεισθένης». Σχόλιο: ο Σόλων πέθανε το 558 π.Χ., εκατόν δέκα χρόνια πριν αρχίσει η οικοδόμηση του Παρθενώνα.

    7:14 Ξανά το μπούστο του Περικλή, ρωμαϊκό αντίγραφο από την Ιταλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή