Translate

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Τ' άκουσες Πατέρα; Σε λένε ψεύτη..

"Τ' άκουσες Πατέρα; Σε λένε ψεύτη.
Εκείνο το πρωί στην Σμύρνη ο παππούς αποφάσισε να αφήσει εσένα και την γιαγιά για να πάει ένα ταξίδι στην Ανατολία και να καθίσει εκεί 8 χρόνια σπάζοντας πέτρες σε ένα νταμάρι μέχρι που  κάποιοι άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού τον ανακάλυψαν-μαζί με άλλους που κάνατε το ίδιο ταξίδι-και να τους φέρουν στην Ελλάδα.
Τ΄άκουσες Πατέρα; Σε λένε ψεύτη. 
Εκείνο το πρωί στην Σμύρνη, αφού έφυγε ο παππούς, η γιαγιά είπε...:"Δεν παίρνω το παιδί μου (εσένα 6 χρονών)και να πάω μια βόλτα μέχρι την παραλία, έτσι όπως είμαι, χωρίς ούτε μία ζακέτα..." Και επήγατε, αλλά εκεί συνωστιστήκατε μαζί με  κάτι άλλους, χιλιάδες άλλους και πάνω στον συνωστισμό, μπήκατε σε ένα καράβι και είπε η γιαγιά...:
"Ωραίος καιρός για βαρκάδα μέχρι τον Πειραιά..." και φεύγοντας η γιαγιά και εσύ από το αρχοντικό σας είπατε: "Τι να το κάνουμε τέτοιο αρχοντικό τώρα που θα συνωστισθούμε;...δεν του βάζουμε μια φωτιά να δούμε αν βγάζει ωραίες φλόγες;" Και το κάψατε..
Τ΄άκουσες Πατέρα;. Σε λένε ψεύτη.
Εκείνο το πρωί  στη Σμύρνη λένε ότι "έτσι έγιναν τα πράγματα" και όχι όπως μου τα είχες πει εσύ και η γιαγιά, αφού ο παππούς πέθανε αμέσως μόλις γύρισε στη Ελλάδα από την τόση... καλοπέραση των 8 χρόνων διακοπών στην Ανατολία.
Τι είπες; Τρίζουν τα κόκαλά σας;
Να δεις Πατέρα πως θα τρίζουν τα κόκαλα των Μεσολογγίτων όταν θα ακούσουν ότι ένα πρωί αποφάσισαν να πάνε όλοι μαζί μια εκδρομή έξω από τα τείχη του Μεσολογγίου κι εκεί συνωστίσθηκαν και πάνω στον συνωστισμό και επειδή δεν είχαν ανοίξει καλά την πόρτα τσαλαπατήθηκαν και ξεκληρίστηκαν και έγιναν θύματα του συνωστισμού-όπως στην θύρα 7 στο γήπεδο Καραΐσκάκη-..
Μην ανησυχείς Πατέρα, η Ιστορία δεν αλλάζει από πληρωμένους πράκτορες που λένε τέτοιου είδους εγκληματικά όσο και απάνθρωπα ψεύδη.
Η Ελληνική Ιστορία υπάρχει όσο υπάρχει Ελληνική Συλλογική μνήμη.
Και η μνήμη αυτή δεν μπορεί να αλλάξει.
Επειδή εσύ Πατέρα με έμαθες να έχω το μεγαλείο να συγχωρώ, αλλά να μη γίνω ποτέ προδότης της ιστορίας των προγόνων μου...

Υ.Γ 1 Μάθε επίσης ότι μέχρι τώρα δεν έχει κανείς από τους ιθύνοντες (ιχθύνοντες) τ΄αρχ.... να τραβήξει αυτιά. Μόνο λόγια.
 ΑΑΑ!!! και πες του Αθανάσιου Διάκου ότι όταν αποφάσισε να γίνει σουβλάκι παραψήθηκε και μάλλον θα έπρεπε να συμβουλευτεί τον Μαμαλάκη ή την Βέφα.
Υ.Γ2 Συγνώμη πατέρα εκ μέρους τους , διότι οίδασι τι ποιουσιν, συγνώμη..."

Σπύρος Ν.Ζωίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου